Verruiming betalingstermijn

In onze algemene voorwaarden is een betalingstermijn van 14 dagen vastgelegd. In de praktijk blijkt deze termijn niet voor ieder bedrijf haalbaar. Krijgt u regelmatig herinneringen en/of rentefacturen van ons? Kies dan tegen een toeslag voor een betalingstermijn van 30 dagen.

Verlengde betalingstermijn

  • U ontvangt geen onnodige herinneringen en rentefacturen meer.
  • Onze kosten zijn vooraf duidelijk en staan op uw maandelijkse factuur.
  • U betaalt via handmatige overboeking of automatische incasso..

Overschrijdt u de betalingstermijn van 30 dagen? Dan ontvangt u wel rentenota’s.

Toeslag aangepaste betalingstermijn

De toeslag die wij berekenen als u kiest voor een betalingstermijn van 30 dagen, betaalt u maandelijks vooraf. Het is een vaste post op uw factuur met netwerkkosten. Voor de hoogte van de toeslag gaan wij uit van de wettelijke handelsrente bij een betaling op dag 30. De wettelijke rente wordt 2 keer per jaar vastgesteld door de Europese Centrale Bank (ECB).

Voorbeeldberekening toeslag

  • De hoogte van de toeslag wordt als volgt berekend: (dagen/dagen per jaar) x wettelijke rente
  • Wij berekenen de toeslag over de periode vanaf de vervaldatum van de factuur tot de betaling op dag 30. Bij een betalingstermijn van 30 dagen, betaalt u 16 dagen later dan normaal. Dit aantal dagen deelt u door het aantal dagen van een jaar en vermenigvuldigt u met de wettelijke rente: (16/365) * 8 = 0,35%.
  • Om de toeslag op een factuur van € 500,- uit te rekenen, vermenigvuldigt u dit bedrag met 0,0035: u betaalt een toeslag van = € 1,75 exclusief btw.
   
Maandelijkse kosten € 500,- 
Toeslag € 1,75 
Subtotaal  € 501,75 
btw 21%  € 105,37 
Totaal  € 607,12 

Aanvragen aangepaste betalingstermijn

Wilt u uw betalingstermijn laten aanpassen? Stuur dan een e-mail naar klantenservice.zakelijk@enexis.nl en vermeld uw klantnummer.