Transportindicatie aanvragen voor OWE-subsidie

Gaat u duurzaam waterstof opwekken met een elektrolyzer? Dan kunt u hiervoor gebruikmaken van de Subsidieregeling grootschalige productie volledig hernieuwbare waterstof via elektrolyse (OWE). Voor de aanvraag van deze subsidie heeft u een transportindicatie nodig. Dit document kunt u bij ons opvragen.

Subsidieregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

De subsidieregeling grootschalige productie volledig hernieuwbare waterstof via elektrolyse (OWE) van de RVO is voor bedrijven en (non-)profitinstellingen die duurzame waterstof willen opwekken door middel van elektrolyse op een grootverbruikaansluiting. Kijk voor meer informatie over subsidierondes en het aanvragen van deze subsidie op de website van de RVO.

Transportindicatie is geen reservering transportcapaciteit

Heeft u van ons een transportindicatie ontvangen? Dan is het belangrijk dat u ook een aanvraag voor het terugleveren van energie indient. De transportindicatie is geen harde capaciteitscontrole. Als andere partijen ons in de tussentijd eerder opdracht geven voor het terugleveren van energie, kan het zijn dat de ruimte op het elektriciteitsnet is vergeven. De netcapaciteit in de transportindicatie wordt niet voor u gereserveerd. Vraag daarom altijd op tijd, zo snel mogelijk nadat de subsidie is toegekend, het terugleververmogen dat u nodig heeft voor uw project en/of de offerte voor een aansluiting aan.