Help! Ik heb een stroomstoring

Het energienet in Nederland behoort tot de beste van de wereld. Toch kan een stroomstoring altijd een keertje gebeuren. Bekijk onze tips wanneer u thuis tijdelijk geen stroom heeft.

In uw buurt

Controleer of er een storing of onderbreking bekend is. 

Gezin met kaarsen aan eettafel

Zonder elektriciteit

Wanneer u geen stroom heeft, werken een aantal dingen niet. Denk aan:

  • internet;
  • inductiekookplaat;
  • warm water;
  • lift;
  • terugleveren met zonnepanelen.
Status

Tips bij een stroomstoring

Bekijk de actuele status

In ons storingsoverzicht vindt u de actuele storingen. Wist u dat wij ook twitteren bij een stroomstoring? U kunt ons volgen via @EnexisStoringen.

Koelkast en vriezer

Voorkom dat u eten en drinken moet weggooien door uw koelkast en vriezer zoveel mogelijk dicht te houden. Zo blijft het eten en drinken langer koel en daarmee langer goed. Of u eten of drinken moet weggooien na een stroomstoring, leest u op de website van het  Voedingscentrum

Breng zonne-energie naar binnen

Niemand zit graag in het donker. Veel mensen hebben in hun tuin of terras lampen op zonne-energie staan. Is deze lamp makkelijk te verplaatsen? Zet hem dan tijdelijk binnen neer.

Altijd stroom nodig?

Kunt u niet zonder elektriciteit? Met een aggregaat bent u goed voorbereid wanneer de stroom het even niet doet. De kosten voor een aggregaat zijn voor u. 

Extra tip

Leg een zaklamp in de meterkast. Als de stroom uitvalt, heeft u een lichtbron bij de hand en kunt u makkelijker schakelaars en zekeringen controleren.