Meterstand aan ons doorgeven

Heeft u een brief van ons gekregen? Geef uw meterstanden gemakkelijk en snel aan ons door. Log in met uw postcode, huisnummer en de 6-cijferige inlogcode uit de brief.

Geef uw meterstanden door

Monteur kijkend naar meter

Hoe geef ik mijn meterstanden online door?

Doorloop de volgende stappen:

 • Log in met uw postcode, huisnummer en de 6-cijferige inlogcode uit de brief.
 • Maak duidelijke foto’s van de meterstanden. Nadat u bent ingelogd geven wij per type meter, uitleg hoe u dit doet. 
 • Maak 1 foto per telwerk per meter. Ook als u een telwerk heeft die op 0 staat, willen wij hiervan een foto.
 • Voeg de foto('s) toe. De standen van de meter(s) worden automatisch voor u ingevuld.
 • Kloppen de meterstanden? Bevestig de standen en vul uw gegevens in.

Veelgestelde vragen

 • Uw energieleverancier is verantwoordelijk voor het verzamelen, controleren en verwerken van de meterstanden en vraagt elk jaar om de meterstanden door te geven. Wij zijn uw netbeheerder. Eens in de 3 jaar controleren wij de meterstanden in uw pand. In het verleden kwam er altijd een meteropnemer bij u langs. Dat is niet meer nodig: u kunt de stand(en) nu snel en eenvoudig zelf aan ons doorgeven.

  Wanneer u de meterstanden online aan ons doorgeeft, zien wij of de gas- en/of elektriciteitsmeter het juiste verbruik registreert. We zien dus of de meter goed werkt. Wij zijn verplicht om de meterstanden eens per 3 jaar te controleren. Is het doorgeven gelukt? Dan hoeven wij in de meeste gevallen niet langs te komen.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Zodra u inlogt om uw meterstanden door te geven, krijgt u uitleg per type meter over het maken van goede foto's.

  Tips die voor alle meters gelden

  • Maak een foto waarop alle getallen op het display en het meternummer goed leesbaar zijn. Het meternummer van de elektriciteitsmeter begint meestal met een 'E' en de gasmeter vaak met een 'G'. Op een digitale meter (meter met een display) staat het meternummer meestal onder (of bij) de streepjescode. Bij een analoge meter staat het meternummer meestal vlak boven of onder de draaischijf.
  • Zet de flits van uw camera of telefoon uit. Door de flits kan het display onleesbaar worden. Is het te donker? Schijn dan bij met bijvoorbeeld een zaklamp.
  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Wanneer het niet lukt om de meterstanden online door te geven, komt er vanzelf een keer een meteropnemer bij u langs om de standen op te nemen. U hoeft geen actie te ondernemen.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Wanneer u een slimme meter heeft, worden meterstanden meestal automatisch doorgegeven. Waarschijnlijk staat uw slimme meter uit voor het uitlezen van uw meterstanden. Daarom vragen we u om de meterstanden aan ons door te geven. 

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • De inlogcode die in de brief staat, is 4 weken geldig.

  Is de code verlopen en lukt het niet om de meterstand online door te geven? Dan hoeft u niets te doen. Eén van onze medewerkers komt vanzelf een keer bij u langs om de meterstanden op te nemen. Hiervoor een afspraak maken kan niet.

  Heeft dit antwoord u geholpen?