Werkzaamheden aan het net: onderhouden en uitbreiden

Om het energienet veilig en betrouwbaar te houden, voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast breiden wij ook het net uit. Dit doen we onder andere om de energietransitie te realiseren. Zo zorgen we er nu en in de toekomst voor dat u kunt vertrouwen op een stabiel en duurzaam net.

Soms voeren wij werkzaamheden uit waarbij wij tijdelijk stroom of gas moeten onderbreken. Is dit het geval? Dan laten wij u dit altijd weten met een brief. Heeft u niets van ons gehoord? Dan kunt u gebruik blijven maken van stroom en gas tijdens onze werkzaamheden.

Overzicht werkzaamheden bij u in de regio

  • 12 resultaten gevonden

    Provincie
    Type werkzaamheden

Zijn de kabels en de elektromagnetische straling van de transformatorhuisjes schadelijk voor mijn gezondheid?

Alleen direct naast een huisje of kabel is er een magneetveld meetbaar. En paar meter er vandaan niet meer. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat elektrische- en magnetische velden in de woonomgeving schadelijk zijn voor de gezondheid. Enexis Netbeheer neemt de zorgen over mogelijke gezondheidseffecten natuurlijk serieus. Wij blijven nieuwe wetenschappelijke inzichten op de voet volgen.

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gezondheidsraad vindt u meer informatie over hoogspanningskabels bij u in de buurt.

In onze brochure elektrische- en magnetische straling leest u meer over wat elektromagnetische velden precies zijn en hoe Enexis Netbeheer hiermee omgaat.