Gasstoring: wat moet ik doen?

Is het gas in uw woning uitgevallen? Doorloop het stappenplan en lees wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

Werken met gas

Hangt er een gaslucht in huis?

Bekijk het stappenplan 'Ik ruik gas' en bel het Nationaal Storingsnummer: 0800-9009 (gratis).

Het gas werkt niet

 • Controleer of de gasstoring gemeld is

  U kunt makkelijk controleren of de gasstoring al bij ons bekend. Ga naar 'Storingscheck en storingsoverzicht' en vul uw postcode of woonplaats in. Is de storing al bij ons bekend? Dan hoeft u niets te doen. Is de storing nog niet gemeld? Ga dan door naar stap 2.

 • Vraag of uw buren nog gas hebben

  Is bij meerdere woningen in uw buurt het gas uitgevallen? Dan wordt de storing waarschijnlijk door een probleem in het gasnet veroorzaakt. Bel het Nationaal Storingsnummer (0800-9009) om de gasstoring gratis te melden. Hebt u de storing gemeld? Onze monteurs gaan aan de slag om het probleem te achterhalen en zo snel mogelijk op te lossen.

  Werkt het gas alleen in uw woning niet? Ga door naar stap 3. 

  0800-900924/7 gratis bereikbaar.
 • Controleer of de hoofdgaskraan openstaat

  Werkt het gas alleen in uw woning niet meer? Kijk in de meterkast of de hoofdgaskraan openstaat. U herkent de kraan aan een gele dop, hendel of draaiwiel.

  • Is de gaskraan open? Draai de gaskranen dicht van alle apparaten die gas gebruiken. Denk dan aan de geiser, de boiler, het gasfornuis en de cv-ketel. Wacht minstens 30 minuten. Controleer daarna of de geiser of het fornuis weer werkt en of de vlam constant is. Hebt u nog steeds geen gas? Bel het Nationaal Storingsnummer: 0800-9009 (gratis).
  • Is de gaskraan gesloten? Zet hem open en controleer of het gas werkt. Is dit niet het geval? Draai de gaskranen dicht van alle apparaten die gas gebruiken. Denk dan aan de geiser, de boiler, het gasfornuis en de cv-ketel. Wacht minstens 30 minuten. Controleer daarna of de geiser of het fornuis weer werkt en of de vlam constant is. Nog steeds geen gas? Bel het Nationaal Storingsnummer om de gasstoring te melden.
  0800-900924/7 gratis bereikbaar.

Problemen met de gasdruk

Is het gas alleen in uw woning uitgevallen? Een gasstoring heeft vaak te maken met problemen met de gasdruk. Bij een (tijdelijke) onderbreking van de gastoevoer, verdwijnt de gasdruk. Pas als de druk opnieuw is opgebouwd, werken al uw apparaten op gas weer. Volg het stappenplan hieronder om de gasdruk te herstellen. 

Veelgestelde vragen: gasdruk herstellen

Onderhoudswerkzaamheden gasnet

Hebt u een brief gehad waarin staat dat we gaan werken aan het gasnet bij u in de buurt? En werkt het gas op de datum en het tijdstip van de werkzaamheden niet? Wij onderbreken dan het gas om het geplande onderhoud zo veilig mogelijk te houden. U hoeft het Nationaal Storingsnummer niet te bellen, na de werkzaamheden komt het gas weer terug. Wilt u weten hoe lang de werkzaamheden duren? Vul op de pagina 'Storingscheck en storingsoverzicht' uw postcode in en klik op de link van uw postcode of woonplaats.