Sneller aangesloten met de prefab meterkast

Een gecertificeerde prefab meterkast versnelt het aansluitproces. Nog voordat de muren van de nieuwbouwwoning staan, wordt de definitieve meterkast al geplaatst en dit biedt veel voordelen.  Op deze pagina leest u meer over deze meterkast.

Wat is een prefab meterkast?

Een prefab meterkast is een kant-en-klare, water- en winddichte meterkast. Deze meterkast wordt al op de definitieve plek gezet zodra de fundering en de begane grond klaar zijn. Hiermee zijn aansluitingen voor elektriciteit, water en media namelijk direct beschikbaar. Bouwaansluitingen zijn nauwelijks meer nodig en afkeur komt bijna niet meer voor. Dit maakt het proces beter planbaar, efficiënter en veiliger.

De voordelen van de prefab meterkast

  • Omdat de nutsvoorzieningen al meteen beschikbaar zijn is het oplevermoment voor de nieuwe bewoner veel beter voorspelbaar;
  • De bouwplaats en het aansluiten is veiliger;
  • De definitieve aansluiting en meterkast kunnen meteen geplaatst worden;
  • Geen dubbele kosten (bouwaansluiting en definitieve aansluiting);
  • De temperatuur in de woning is beter regelbaar en wordt droog opgeleverd. Hierdoor kunt u bij oplevering direct starten met behangen of het leggen van de vloer.

Prefab meterkast standaard aansluitwijze

Voor aanvragen in Groningen, Drenthe en Overijssel is het gebruik van de prefab meterkast de standaard werkwijze bij nieuwe aansluitingen voor nieuwbouwwoningen (laagbouw). Deze meterkast heeft veel voordelen voor u, de aannemer en voor ons. Daarom is door GROND’G (coördinator ondergrondse infrastructuur) besloten de prefab meterkast als standaard aansluitwijze te gebruiken bij nieuwbouw.