Enexis Netbeheer

Wie is Enexis Netbeheer?

Misschien hebt u wel eens een busje van Enexis Netbeheer bij u door de straat zien rijden of stond één van onze monteurs bij u aan de deur om een slimme meter te plaatsen. Heel vaak komt u onze naam echter niet tegen. Het is dan ook niet raar dat u ons niet meteen kent. Op deze pagina leggen we u uit wie wij zijn en wat onze belangrijkste taken zijn.

Enexis Netbeheer is één van de 7 regionale netbeheerders in Nederland. De belangrijkste taak van een netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt een netbeheerder voor het transport van energie: we vervoeren energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar uw woning of uw bedrijf. Meer over wat we doen.

Onze missie

Enexis Netbeheer brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer. 

 

Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waar we samen zuinig op moeten zijn.

Iedereen heeft een netbeheerder

Als u energie afneemt of teruglevert, dan hebt u altijd met een netbeheerder te maken. Uw woonplaats bepaalt welke netbeheerder úw netbeheerder is. U kunt dus niet zelf kiezen. Dit komt omdat het energienetwerk in Nederland is aangelegd door verschillende netbeheerders. Elke netbeheerder beheert zijn eigen netwerk.

Is Enexis uw netbeheerder?

Enexis is in de meeste gevallen uw netbeheerder als u in Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg woont. Woont u in Overijssel? Dan is Enexis Netbeheer in ieder geval uw netbeheerder voor elektriciteit. Het is mogelijk dat u voor gas een andere netbeheerder hebt. Op de kaart hieronder ziet u welke gebieden van Enexis Netbeheer zijn. Of  u kunt met behulp van uw postcode opzoeken wie uw netbeheerder is via het EAN-codeboek.

 verzorgingsgebied enexis

Welke informatie vindt u wel en niet binnen Over Enexis

Enexis Netbeheer is onderdeel van Enexis Groep. Bent u op zoek naar algemene bedrijfsinformatie, dan kunt u terecht op de website van Enexis Groep. U vindt daar bijvoorbeeld onze jaarverslagen, strategische plannen en andere publicaties. Maar ook informatie over hoe wij een duurzame energievoorziening realiseren, informatie voor de pers en informatie voor investeerders.

In Over Ons vindt u algemene informatie over ons, Enexis in cijfers, informatie over wat wij als netbeheerder doen en waar u voor bij ons terecht kunt