zonnepanelen en terugleveren header

Zonnepanelen en de energietransitie

Met zonnepanelen kunt u zelf duurzaam elektriciteit opwekken. En dat is goed voor het milieu én uw eigen portemonnee. Bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit komen namelijk geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. En door zelf energie op te wekken, kunt u vaak flink besparen op uw energierekening. Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen? Wij helpen u graag op weg.
zonnepanelen en de slimme meter

Zonnepanelen kopen: dit komt er allemaal bij kijken

Zelf energie opwekken wint aan populariteit. Het aantal huizen met zonnepanelen groeit in snel tempo. En dit is goed nieuws voor het milieu. Overweegt u ook om zonnepanelen te laten leggen? Lees hier hoe u dit kunt aanpakken en waar u rekening mee moet houden.

is de elektriciteitsmeter geschikt?

Zonnepanelen: is mijn elektriciteitsmeter geschikt? 

Het aantal zonnepanelen op daken groeit in rap tempo. Overweegt u om zonnepanelen te nemen? Dan is de elektriciteitsmeter in de meterkast van uw woning waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. In sommige gevallen moet de elektriciteitsmeter vervangen worden. Is dat het geval? Dan nemen wij contact met u op.

kan ik altijd elektriciteit terugleveren?

Zonnepanelen: kan ik altijd elektriciteit terugleveren aan het net? 

Stel, u koopt zonnepanelen voor op het dak van uw woning. Dan wekt u zelf elektriciteit op. Vaak wordt er meer elektriciteit opgewekt, dan er verbruikt wordt.  Deze elektriciteit kunt u bijna altijd terugleveren aan het net. Maar wilt u een zonnepark in uw weiland aanleggen en heel veel elektriciteit gaan opwekken? Dan is teruglevering niet altijd mogelijk.

Salderen en zonnepanelen

Zonnepanelen:  wat is salderen?

Hebt u zonnepanelen? Dan maakt u waarschijnlijk gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat u de teruggeleverde elektriciteit aftrekt van de gebruikte elektriciteit uit het elektriciteitsnet.

Was dit antwoord nuttig?