Inzicht in Energieverbruik

Welke woningen zijn energiezuinig en welke verbruiken juist veel energie? Waar is energie te besparen en wat is het effect van energiebesparende maatregelen? Als netbeheerder beschikt Enexis Netbeheer over de gegevens van het energieverbruik in ons verzorgingsgebied. Met Inzicht in Energieverbruik kunt u verder met uw plannen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing op basis van realistische informatie.  

Woningen straat met zonnepanelen

De cijfers van Inzicht in Energieverbruik laten het energieverbruik én de teruglevering zien, gebaseerd op de meterstanden van een aantal door u geselecteerde Enexis-aansluitingen. Waardevolle data, bijvoorbeeld voor woningcorporaties. Maar ook als vastgoedbeheerder of hypotheekverstrekker toetst u met deze informatie duurzaamheidsdoelstellingen, onderbouwt u uw strategie of brengt u kosten voor huurders of kopers in kaart. 

Wat krijgt u met Inzicht in Energieverbruik?

Wij bieden u met dit product een realistisch beeld van het gemiddelde energieverbruik en de -teruglevering van het woningbestand in uw portefeuille en/of het totaalverbruik van een cluster adressen. U ontvangt een Excel-rapportage met overzichten van de gemiddelde Standaard Jaar Afname (SJA) en de gemiddelde Standaard Jaar Invoer (SJI) van minimaal 10 woonadressen met een kleinverbruikaansluiting. In verband met de privacy laten we de energiegegevens niet op woningniveau zien, maar in clusters van minimaal 10 bruikbare adressen. Heeft u een machtiging van de bewoners? Dan kunt u de gegevens wel op woningniveau ontvangen.

Om de data goed te matchen, gebruiken we clusters van meer dan 10 adressen. Er vallen tijdens het matchen namelijk nog vaak woningen uit. Deze uitval wordt veroorzaakt door:

  • niet goed uitgeschreven huisnummertoevoegingen (i vs. 1, II vs. 2, R vs. Rood, etc.);
  • leegstand van woningen (we tonen alleen aansluitingen die in bedrijf en actief zijn);
  • kamers in wooncomplexen (daar zit vaak 1 centrale, grote aansluiting).

De voordelen voor u

In de praktijk blijkt dat geschatte cijfers of cijfers van de energielabels sterk afwijken van het werkelijke verbruik. Wij beheren alle gebruiksgegevens binnen het Enexis-gebied. Hierdoor kunnen wij u een nauwkeurig inzicht geven in zowel het gemiddelde energieverbruik en - tot maximaal 7 jaar - terug. 

Hoe werkt het?

U kunt Inzicht in Energieverbruik eenmalig aanvragen of een jaarabonnement nemen. Het tarief hangt af van het aantal adressen in het overzicht. Kiest u voor een abonnement? Vanaf het tweede jaar betaalt u dan 75% van het dan geldende tarief voor het eenmalig aanleveren.

Aantal adressenStaffelprijs
0 tot 100€ 250,-
100 tot 250€ 300,-
250 tot 500€ 350,-
500 tot 750€ 400,-
750 tot 1000€ 450,-
1.000 tot 2.500€ 500,-
2.500 tot 5.000€ 550,-
5.000 tot 10.000€ 600,-
Vanaf 10.001€ 650,-
Scroll links/rechts voor meer

Interesse?

Wilt u meer weten over dit product of wilt u gebruik gaan maken van Inzicht in Energieverbruik? Neem dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ook een e-mail sturen naar  multisites@enexis.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Privacyverklaring

Op de dienst Inzicht in Energieverbruik is de privacyverklaring van Enexis Netbeheer van toepassing.