Prefab meterkast standaard aansluitwijze in Groningen, Drenthe en Overijssel

Gaat u een huis bouwen? Dan wordt vanaf 1 mei het gebruik van de prefab meterkast de standaard voor Groningen, Drenthe en Overijssel. Deze meterkast heeft veel voordelen voor u, de aannemer en voor ons. Daarom is bij GROND’G (coördinator ondergrondse infrastructuur) besloten de prefab meterkast als standaard aansluitwijze te gebruiken bij nieuwbouw.

Wat is een prefab meterkast?

Een prefab meterkast is een kant-en-klare, water- en winddichte meterkast. Deze meterkast wordt al op de definitieve plek gezet zodra de fundering en de begane grond klaar zijn. Dus nog voordat de muren worden geplaatst. Hierdoor zijn bouwstroomkasten en watermeterputten niet meer nodig en is elektriciteit, water en media meteen beschikbaar.

De nieuwe standaard

De prefab meterkast bestaat al een aantal jaar en er zijn er inmiddels al meer dan 3.000 geplaatst in Nederland. Omdat deze meterkast voor iedereen veel voordelen heeft is het gebruik van de prefab meterkast bij nieuwbouw (laagbouw) in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel de  nieuwe standaard werkwijze. Dit betekent dat wanneer u gaat bouwen vanaf 1 mei, u standaard gebruik gaat maken van een prefab meterkast.

Meer weten?

Meer informatie over deze prefab meterkasten vindt u op onze pagina over de prefab meterkast of op  Mijnaansluiting.nl.