Woning isoleren

Gaat u binnenkort verhuizen of verbouwen? Misschien een mooi moment om uw huis te isoleren. Er zijn verschillende mogelijkheden. We helpen u alvast op weg.

Woningen met zonnepanelen en water

Een duurzaam begin: uw woning isoleren

Hoe u uw huis ook wilt verwarmen, isoleren is altijd een rendabele eerste stap. Omdat uw huis de warmte beter vasthoudt, verbruikt u minder energie. Wij vertellen u welke mogelijkheden er zijn.

Een duurzaam huis kent veel voordelen

  • U verbruikt minder energie en bespaart daarmee op uw energierekening
  • U stoot direct minder CO2 uit
  • U heeft minder last van tocht of hitte in huis
  • Uw woning kan een hoger energielabel krijgen
  • Uw woning kan een hogere verkoopwaarde krijgen

Vloerisolatie

De voordelen van een goede vloerisolatie zijn warmere voeten en lagere kosten voor verwarming. Vloerisolatie is net als vloerverwarming en spouwmuurisolatie een ‘no regret-maatregel’: een duurzame investering in uw woning die zich altijd terugverdient. Bij vloerisolatie ervaart u het meeste voordeel van isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Als u bij het plaatsen van vloerverwarming direct ook vloerisolatie laat aanleggen, verlaagt u uw CO²-uitstoot aanzienlijk.

Spouwmuurisolatie

Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Vanaf de buitenkant van uw huis kunt u deze ruimte laten vullen met isolatiemateriaal. Het isolatiebedrijf boort in de voegen van de buitenmuur kleine gaten. Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. De gaten worden daarna weer netjes dichtgemaakt. Deze maatregel zorgt ervoor dat de warmte beter in uw huis blijft.

Isolatieglas

Als uw huis verouderde ramen heeft, gaat er veel warmte verloren. Dat is niet alleen ongunstig voor uw energierekening, maar ook voor het milieu. Als u uw enkel- of dubbelglas vervangt door HR++ of triple glas, houdt u meer warmte binnen.

Dakisolatie

In vrijwel alle huizen gaat de meeste warmte verloren bij het dak. Hoeveel u met dakisolatie bespaart, hangt af van het isolatiemateriaal dat u kiest en de vorm van uw dak.