Zonnepanelen en een stroomstoring of onderbreking

Voor onderhoudswerkzaamheden aan ons elektriciteitsnet moeten wij soms tijdelijk de stroom onderbreken. Ook spontane stroomstoringen komen voor. Tijdens een stroomonderbreking of stroomstoring schakelt de omvormer zichzelf uit. U kunt dan even geen stroom opwekken of terugleveren. 

Monteur met gereedschap bij werkbus in dorpje

Zonnepanelen en een stroomonderbreking

Schakelt de omvormer zichzelf uit? Controleer dan of er een stroomstoring is of onderhoudswerkzaamheden bezig zijn.  Is dat het geval? Dan kunt u even geen stroom opwekken of terugleveren met uw zonnepanelen. Het uitschakelen van de omvormer is een ingebouwde beveiliging. Deze zorgt ervoor dat overbelasting en gevaarlijke situaties worden voorkomen. Onze monteurs werken tijdens een stroomstoring of onderbreking aan de elektriciteitskabels. Voor hun veiligheid is het noodzakelijk dat er dan geen spanning op staat. Omvormers schakelen daarom automatisch uit en met metingen controleren wij of het stroomnet tijdens de werkzaamheden spanningsvrij blijft.

Dit gebeurt er tijdens en na een stroomonderbreking

  • De omvormer schakelt zichzelf automatisch uit.
  • Na de onderhoudswerkzaamheden en/of het verhelpen van de stroomstoring schakelen de meeste omvormers zichzelf automatisch weer in.
  • Controleer zelf of de omvormer weer correct werkt, zodat u geen opbrengsten misloopt.