De energietransitie: slim omgaan met energie

De energietransitie is in volle gang. Fossiele brandstoffen zoals steenkool en aardgas worden vervangen door duurzaam opgewekte energie. Dat heeft gevolgen voor ons dagelijks leven. Benieuwd naar welke stappen u kunt zetten om uw woning te verduurzamen én hoe u bespaart op energie? Wij helpen u en leggen onze rol in de energietransitie uit. 

Energietransitie
Zonnepanelen en windmolens

Energietransitie

De energietransitie heeft 1 duidelijk doel: de opwarming van de aarde tegengaan, door de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Daarom wil Nederland voor 2050 volledig overstappen op duurzame energie. 

Enexisbus in nieuwbouwwijk
Huis duurzaam maken

Verduurzamen

Uw woning verduurzamen is goed voor het milieu en vaak ook voor uw portemonnee. Wilt u bijvoorbeeld gaan verbouwen? Dan is dat een mooi moment om uw huis te verduurzamen.

Zonnepanelen op daken close
Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame stroom op. Zo bespaart u op de energiekosten en levert u stroom terug aan het elektriciteitsnet. 

Energieverbruiksmanager
Energieverbruiksmanager

Energie besparen met de slimme meter

Hoge energierekening ontvangen?  Een slimme meter helpt u om energie te besparen. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

 

Koken op gas
Koken op aardgas

Wonen zonder aardgas

Wilt u geen of minder aardgas in uw woning gebruiken? Er zijn een heleboel duurzame alternatieven om uw woning te verwarmen.