Congestiemanagement en flexoplossingen

Met onze flexoplossingen past Enexis Netbeheer congestiemanagement toe op een manier die voor u het prettigst werkt. Zo voorkomen we overbelasting van het elektriciteitsnet én ontstaat er ruimte om meer grootzakelijke klanten aan te sluiten voor opwek en afname van stroom. 

Windmolens en water

Restrictiecontract en redispatchcontract

Wilt u deelnemen aan een flexoplossing om congestiemanagement toe te passen? Dit kan op 2 manieren.  De eerste manier is door in een restrictiecontract met ons vast te leggen wanneer en hoe we congestiemanagement toepassen als er congestie optreedt. Hiervoor krijgt u een vaste beschikbaarheidsvergoeding en een vergoeding per afroep. 

De tweede manier is een redispatchcontract waarin vastgelegd wordt dat u gaat handelen op het handelsplatform GOPACS. Hier kunt u als Congestie Service Provider (CSP) of kan de CSP die u vertegenwoordigt flexibel regelvermogen aanbieden als er congestie optreedt. Ook hiervoor ontvangt u een vaste beschikbaarheidsvergoeding en een vergoeding per afroep.

Congestie Service Provider (CSP) of eigen beheer

Een Congestie Service Provider (CSP) kan als ontzorgpartij voor 1 of meerdere grootzakelijke klanten dienen. Alleen een erkend CSP mag actief handelen op het handelsplatform GOPACS als er bij congestie een afroep is van een netbeheerder. 

Met eigen beheer bedoelen we dat u zich zelf aanmeld als CSP en verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een contract bij ons. Ook bent u dan zelf verantwoordelijk voor het handelen op het platform GOPACS en de handelingen die nodig zijn als er bij congestie het regelvermogen aangepast moet worden. 

Hebt u interesse om aan te sluiten bij een CSP  of om uzelf aan te melden als CSP? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u op de hoogte hoe u zich kunt aanmelden als CSP of kunt aansluiten bij een CSP.

Meld u aan

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over congestiemanagement en onze flexoplossingen. U ontvangt hierover maximaal 1 keer per maand een nieuwsbrief. Uw e-mailadres wordt alleen voor deze nieuwsbrief gebruikt.

In onze privacyverklaring staat hoe Enexis Netbeheer uw persoonsgegevens verwerkt.