Flexoplossingen

Bekijk welke flexoplossing (langetermijncontract) het beste bij uw situatie past om deel te nemen aan congestiemanagement. Zo verdelen we samen de transportcapaciteit op ons elektriciteitsnet beter én ontstaat er meer ruimte voor verduurzaming en nieuwe aansluitingen.

Windmolens industrieterrein en groen

Capaciteitsbeperkingscontract of biedplichtcontract voor redispatch

Met onze flexoplossingen (langetermijncontracten) kunt u deelnemen aan congestiemanagement. Dit kan op 2 manieren.

  1. Door in een capaciteitsbeperkingscontract met ons vast te leggen wanneer en hoe we congestiemanagement toepassen als er congestie optreedt. 
  2. Door in een biedplichtcontract voor redispatch vast te leggen dat u gaat handelen op het handelsplatform GOPACS als er congestie optreedt.

Congestion Service Provider of eigen beheer

U kunt op 2 manieren handelen op het handelsplatform GOPACS.

  1. Via een Congestion Service Provider (CSP). Dit is een deelnemer en ontzorgpartij in de energiemarkt die congestiebeheer aanbiedt voor 1 of meer grootzakelijke klanten.  Alleen een erkend CSP mag actief handelen op GOPACS als er bij congestie een afroep is van een netbeheerder. 
  2. In eigen beheer. Dus u meldt zich als CSP aan. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een contract bij ons en het handelen op GOPACS. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

We houden u via de nieuwsbrief op de hoogte wanneer u zich kunt aanmelden voor een flexoplossing en hoe u zich aanmeldt als CSP of aansluit bij een CSP.
U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per maand. Uw e-mailadres wordt alleen hiervoor gebruikt.

In onze privacyverklaring staat hoe Enexis Netbeheer uw persoonsgegevens verwerkt.