Gas en elektriciteitsstoringen melden

Een storing kan zich voordoen in het energienet van Enexis Netbeheer, in uw eigen installatie of in de openbare verlichting. Storingen in het netwerk van Enexis Netbeheer meldt u via het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom 0800 9009 (gratis). Dit telefoonnummer is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Onze monteur is binnen 2 uur na uw melding ter plaatse.

Het Nationaal Storingsnummer (0800 9009) is uitsluitend bedoeld voor het melden van storingen die zich buiten uw eigen installatie bevinden. In het overzicht met storingen ziet u of bij u in de buurt een actuele storing is gemeld. Vindt u geen informatie? Met het Enexis Netbeheer Stappenplan bepaalt u eenvoudig waar de storing zich bevindt en wat u doet om deze op te lossen.

Ruikt u een gaslucht of vermoedt u een gaslek?

  • sluit de hoofdkraan bij de gasmeter;
  • ontruim het pand;
  • open ramen en deuren;
  • gebruik geen open vuur;
  • rook niet;
  • gebruik geen schakelaars, mobiele telefoons, zaklantaarns, etc.;
  • voorkom vonkvorming.

Ga direct naar buiten en bel het Nationaal Storingsnummer: 0800 9009 (gratis).

Storingen kunnen zich voordoen in het netwerk van Enexis Netbeheer of in uw eigen installatie. Voor storingen in uw eigen installatie neemt u contact op met een erkend installateur of eventueel met de verhuurder van uw pand.

Brandt de straatverlichting niet? Meld dit bij uw gemeente. Zij gaat na waar de storing zich bevindt. Afhankelijk daarvan verhelpt uw gemeente de storing zelf óf neemt contact op met Enexis Netbeheer. Meer weten? Ga naar onze pagina over openbare verlichting.

Geplande onderbreking van gas of elektriciteit

Mogelijk vindt er bij u in de buurt geen storing, maar onderhoud plaats aan het elektriciteits- of gasnetwerk. Dit kan gevolgen hebben voor de toevoer van elektriciteit of gas naar uw bedrijf. Hebt u een kleinverbruikaansluiting? Dan ontvangt u ten minste 3 werkdagen voorafgaand aan de onderbreking een schriftelijke aankondiging. Hebt u een grootzakelijke aansluiting? Dan ontvangt u deze aankondiging minimaal 10 werkdagen vooraf.