Enexis monteurs

Slimme meter plaatsing door derden

Per 1 januari 2015 zijn alle netbeheerders in Nederland gestart met het vervangen van traditionele elektra- en gasmeters door slimme meters. Tot en met 2020 is het voor derden toegestaan om deze werkzaamheden uit te voeren, mits zij aan een aantal voorwaarden voldoen.

De voorwaarden waaraan u moet voldoen om slimme meters in Enexis Netbeheer netgebied te plaatsen, zijn hieronder opgesomd:

Voordat u als erkend meterplaatser in Enexis Netbeheer netgebied slimme meters mag plaatsen, moet u door Sterkin erkend zijn. Sterkin is een onafhankelijk officieel keurmerk in de installatiebranche en voorziet namens netbeheerders in de ‘Regeling erkend meterplaatser EMP 2015’. Meer informatie over deze regeling en het verkrijgen van het Sterkin-keurmerk, is te vinden op www.erkendmeterplaatser.nl

Als u het keurmerk van Sterkin hebt, vraagt u het registratieformulier bij ons aan. Stuur daarvoor een e-mail naar slimmemeters.derdenplaatsingen@enexis.nl. Het registratieformulier vult u in en stuurt u aan ons terug. Enexis Netbeheer controleert vervolgens of u in het bezit bent van het keurmerk.

Na uw aanmelding bij Enexis Netbeheer is het verplicht om via ons een opleiding te volgen. U wordt hierover door ons geïnformeerd zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen. Als u deze opleiding met succes hebt afgerond, bent u geregistreerd bij Enexis Netbeheer.

Hebt u een goedgekeurde registratie van Enexis Netbeheer? Dan is het mogelijk om aanvragen te doen voor het plaatsen van slimme meters; uiteraard alleen met instemming van de klant.

Aanvraag indienen voor een slimme meterwissel

Een aanvraag indienen voor de plaatsing van een slimme meter doet u door het aanvraagformulier in te vullen. Het aanvraagformulier ontvangt u automatisch wanneer u geregistreerd bent bij Enexis Netbeheer. Wij beoordelen vervolgens uw aanvraag. Het is namelijk mogelijk dat het adres niet geschikt is voor een slimme meterwissel, of dat het adres al door Enexis Netbeheer is ingepland en binnen drie maanden na de aanvraag wordt bezocht. In dat geval wijst Enexis Netbeheer uw aanvraag af.

U ontvangt altijd binnen 5 werkdagen een goedkeuring of afwijzing op uw aanvraag.

Vergoeding

Als u in Enexis Netbeheer netgebied slimme meters plaatst, ontvangt u per adres een vergoeding van € 19,-. Dit bedrag is voorlopig bepaald en wordt dit jaar in de wet vastgesteld.