Foto van de gevel van Enexis Netbeheer Den Bosch

Tarieven

Maandelijkse tarieven

Op deze pagina vindt u de grootzakelijk tarieven die u maandelijks aan Enexis Netbeheer betaalt. Deze betaalt u voor het beheren en in stand houden van uw aansluiting en het transport van energie naar uw bedrijf. Door onderstaande vragen te beantwoorden vindt u het tarief dat u zoekt. De tarieven gelden per 1 januari 2018.

Maandelijkse tarieven

 

Kosten werkzaamheden

Op deze pagina vindt u de eenmalige kosten die Enexis Netbeheer in rekening brengt voor het maken, wijzigen, verwijderen en af- en heraansluiten van grootzakelijke gas- en elektriciteitsaansluitingen.

Kosten werkzaamheden

 

Uitleg tariefopbouw

We maken onderscheid tussen maandelijkse netwerktarieven (periodieke tarieven) en kosten voor werkzaamheden aan uw aansluiting (eenmalige kosten). Deze tarieven zijn ingedeeld naar grootte van de aansluiting (aansluitcapaciteit) en de gevraagde en werkelijk benutte transportcapaciteit.

Uitleg tariefopbouw

 

Download tariefbladen

Hier vindt u de tarievenbladen met de grootzakelijke tarieven.

Dowload tariefbladen

 

Maandelijkse tarieven

Op deze pagina vindt u de maandelijkse tarieven voor uw kleinzakelijke aansluitingen. Als u een elektriciteits- en/of gasaansluiting hebt, betaalt u namelijk elke maand netwerkkosten. U krijgt hiervoor geen rekening van Enexis Netbeheer, maar betaalt via uw energieleverancier.

Maandelijkse tarieven

 

Kosten werkzaamheden

Als u een nieuwe gas- of elektriciteitsaansluiting wilt, betaalt u daarvoor aan Enexis Netbeheer. Ook als u op advies van uw installateur een aansluiting wilt laten verplaatsen of wijzigen, krijgt u van ons een rekening. Hier vindt u onze tarieven voor de meest voorkomende werkzaamheden aan uw kleinzakelijke aansluitingen.

Kosten werkzaamheden

 

Uitleg tariefopbouw

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaalt de maximale tarieven die netbeheerders mogen hanteren voor het maken van nieuwe aansluitingen. Ook voor de maandelijkse kosten van uw aansluiting of meter gelden maximumtarieven. Ze staan in de Tarievencode Elektriciteit en de Tarievencode Gas. De tarieven zijn gebaseerd op de capaciteit van uw aansluiting (aansluitwaarde).

Uitleg tariefopbouw

 

Download tariefbladen

Hier vindt u de tarievenbladen met de kleinzakelijke tarieven.

Download tariefbladen