Foto van de gevel van Enexis Netbeheer Den Bosch

Facturen en betalen

Factuuruitleg

U betaalt maandelijkse netwerktarieven voor het transport van gas en/of elektriciteit en voor het in stand houden van uw aansluiting. Hebt u een kleinverbruikaansluiting, dan worden deze kosten in rekening gebracht via de energieleverancier. Hebt u een grootverbruikaansluiting? Dan ontvangt u maandelijks een factuur van Enexis Netbeheer voor de maandelijkse netwerkkosten.

Lees meer

 

Digitale facturatie

Digitale Facturatie is een dienst van Enexis Netbeheer speciaal voor onze grootverbruikklanten. Uw e-mailadres wordt met deze dienst uw nieuwe brievenbus. Met 1 muisklik opent u al onze correspondentie. Naast facturen bieden wij namelijk ook uw andere documenten digitaal aan.

Lees meer

 

Betaalproces

Maandelijks ontvangt u een factuur van Enexis Netbeheer voor de periodieke netwerkkosten van uw grootverbruikaansluiting(en). De factuur is gebaseerd op de verbruiksgegevens die wij ontvangen van uw meetbedrijf. Uw meetbedrijf registreert maandelijks, dagelijks, per uur of per kwartier uw verbruiksgegevens.

Lees meer

 

Voorrijkosten

Bij een storing in ons energienet, uw aansluiting op ons net of in uw meter, zijn de kosten voor het repareren voor Enexis Netbeheer. Wel zijn er 3 situaties waarin wij voorrijkosten berekenen: als wij onnodig moeten langskomen, bij nalatigheid en voor kortdurende werkzaamheden op uw verzoek. Deze situaties leggen we op deze pagina verder uit.

Lees meer

 

Veelgestelde vragen

Hier hebben wij de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. De vragen zijn op onderwerp gegroepeerd. Zo vindt u eenvoudig het antwoord op uw vragen over facturen en betalen.

Lees meer

 

Digitale facturatie

Vraag hier direct uw digitale facturatie aan

Lees verder

 

Automatische incasso

Als u een grootverbruikaansluiting hebt, betaalt u direct aan Enexis Netbeheer. Hiervoor kunt u gebruik maken van een automatische incasso. U vraagt een automatische incasso aan via onderstaand formulier. De kosten voor klanten met een kleinverbruikaansluiting worden via de energieleverancier in rekening gebracht.

Lees verder

 

Bereken netwerkkosten

Vul hieronder het elektriciteitsverbruik in wat u denkt af te nemen. Na ingave van het elektriciteitsverbruik, het gevraagde gecontracteerd transportvermogen en de grootte van uw aansluiting klikt u op de knop 'bereken'. Vervolgens ziet u een indicatie van de maandelijkse netwerktarieven van een grootverbruikaansluiting. Deze indicatie is gebaseerd op de tarieven van 2018.

Lees verder