Transportindicatie aanvragen voor SCE-subsidie

Als u een aanvraag voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE-subsidie) bij de Rijksdienst Voor Ondernemen (RVO) indient, hebt u een transportindicatie nodig. Dit document kunt u bij ons aanvragen.

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking richt zich op energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die in coöperatief verband hernieuwbare elektriciteit willen opwekken op een grootverbruikaansluiting door middel van zonne-energie, windenergie of waterkracht. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de RVO.

Transportindicatie is geen reservering transportcapaciteit

Een transportindicatie is géén harde capaciteitscontrole voor de gevraagde terugleverhoeveelheid. Er wordt géén netcapaciteit voor u gereserveerd. De daadwerkelijke aanvraag moet u nog indienen. Als er in die tussentijd andere partijen eerder opdracht geven, dan kan het zijn dat de capaciteit vergeven is, omdat alle afgegeven transportindicaties samen de beschikbare capaciteit kunnen overschrijden. Vraag daarom altijd op tijd een aansluiting voor zowel afnemen als terugleveren van elektriciteit aan.

Let op: De transportindicatie die wij afgeven is 4 weken geldig. De RVO neemt geen verlopen transportindicaties in behandeling. Zorg dus dat u binnen 4 weken, nadat u een transportindicatie hebt gekregen, uw aanvraag doet.

Hebt u een afwijzing gekregen, maar bent u wel in het bezit van een geldige offerte met teruglevercapaciteit? Stuur dan een e-mail naar klantenservice.zakelijk@enexis.nl en voeg de offerte toe.