Kosten en tarieven teruglevering

Aan het aanpassen van uw bestaande aansluiting of het aanvragen van een nieuwe aansluiting voor teruglevering, zijn kosten verbonden. Lees hier waar u kunt vinden wat die kosten zijn.

Kosten voor het aanpassen van een bestaande aansluiting 

Als uw aansluiting aangepast moet worden of als u een extra meetpunt aanvraagt, krijgt u van ons een offerte. De hoogte van het offertebedrag hangt af van verschillende factoren, onder andere van de capaciteit van uw aansluiting en van de capaciteit die u nodig hebt. Het is daarom niet mogelijk om vooraf een indicatie van de kosten te geven.

Maandelijkse factuur

U betaalt geen transportkosten over de teruggeleverde energie. Het kan wel voorkomen dat het bedrag dat u betaalt voor de aansluitdienst (vastrecht) hoger wordt. Dit is het geval als het gecontracteerde terugleververmogen hoger is dan uw huidige gecontracteerd transportvermogen. De hoogste van beide waarden bepaalt het bedrag dat u betaalt voor de aansluitdienst (vastrecht).

Meer informatie over terugleveren op een bestaande grootzakelijke aansluiting

Kosten voor het aanvragen een nieuwe aansluiting voor teruglevering

Als u een nieuwe aansluiting aanvraagt, ziet u in de servicemodule meteen een indicatie van de eenmalige en de maandelijkse kosten voor de aansluiting die u aanvraagt. U vindt de tarieven voor nieuwe aansluitingen ook op onze website . 

Veelgestelde vragen

Als u wilt gaan terugleveren hebt u te maken met verschillende partijen. Op onze website vindt u wat u bij wie moet regelen.

Meer informatie

Als u energie wil terugleveren, hebt u daar toestemming voor nodig. Wij controleren of uw aansluiting en ons energienet geschikt is voor uw teruglevering.

Lees verder

U vraagt een nieuwe grootzakelijke aansluiting voor teurgleveren aan via de servicemodule.

Lees meer

In de meeste gevallen kunt u op uw bestaande aansluiting energie terugleveren. In sommige gevallen moet uw aansluiting wel aangepast worden. En u hebt toestemming nodig om terug te mogen leveren.

Lees verder

Hebt u een kleinverbruikaansluiting en wilt u energie terug gaan leveren?

  • Zorg dat uw installatie voldoet aan de eisen.
  • Controleer of de meter in uw meterkast teruglevering kan registreren. Is dat niet het geval? Dan krijgt u na het aanmelden van uw zonnepanelen of andere opwekinstallatie automatisch bericht van ons. Wij komen uw meter dan vervangen door een slimme meter. Meer informatie hierover leest u op het consumentendeel van onze website en op zelfenergieproduceren.nl.
  • Voor kleinverbruikaansluitingen gelden geen beperkingen voor teruglevering. U krijgt dus altijd toestemming om terug te leveren als u aan bovenstaande eisen voldoet. 

menu