Veelgestelde vragen

U hebt als woningbouwcorporatie uw eigen vragen: hoe zit het met het vervroegd plaatsen van slimme meters in nieuwbouwpanden en wat zijn uw verantwoordelijkheden hierin? Hieronder hebben wij alle veelgestelde vragen en antwoorden voor u bij elkaar gezet. Hebt u nog onbeantwoorde vragen? Kijkt u dan ook eens bij de algemene veelgestelde vragen of neem contact op met uw accountmanager.​​

Vóór 2020 hebben alle consumenten en zakelijke klanten met een kleinverbruikmeter een slimme meter aangeboden gekregen. Meer over de periode waarin wij dit doen, vindt u op onze pagina 'Planning​'. 

​De slimme meter hoort bij de woning en daarom bij de huurder. Dat betekent dat u als woningbouwcorporatie niet kunt beslissen of uw huurwoning een slimme meter krijgt: dat recht is voorbehouden aan de huurder. Wanneer wij de slimme meter aanbieden bij de huurder, heeft deze het recht om de slimme meter te weigeren of de slimme meter administratief uit te laten zetten. Kijk voor meer voor de keuze die uw huurders hebben op de pagina ‘keuzevrijheid​​’. 

​Alle kleinverbruikaansluitingen worden vervangen door een slimme meter. Kleinverbruikaansluitingen zijn elektriciteitsaansluitingen tot en met 3 x 80 Ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40 m3 per uur.

Was deze pagina nuttig?

Ja Nee