Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij de belangrijkste veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Voor meer vragen over de slimme meter, bekijkt u de veelgestelde vragen in het menu Slimme meter​. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact ​met ons op te nemen. ​​​​​​​​

Vóór 2020 hebben alle consumenten en zakelijke klanten met een kleinverbruikmeter een slimme meter aangeboden gekregen. Meer over de planning vindt u in ons planningsoverzicht​ ​voor gemeenten en provincies. 

​De slimme meter hoort bij de woning en daarom bij de bewoner van het pand. Dat betekent dat u als gemeente niet kunt beslissen of de bewoners in uw gemeente een slimme meter krijgen: dat recht is voorbehouden aan de bewoner. Wanneer wij de inwoners van uw gemeente de slimme meter aanbieden, mogen zij de slimme meter weigeren, de slimme meter accepteren of de slimme meter accepteren met als voorwaarde dat wij de communicatiemodule daarvan uitzetten. Meer over de keuzevrijheid die zij hebben vindt u op de consumentenpagina 'Keuzevrijheid​'. 

​Alle kleinverbruikaansluitingen met uitzondering van Artikel 1, lid 2 en 3-aansluitingen worden door ons vervangen door een slimme meter. Kleinverbruikaansluitingen zijn elektriciteitsaansluitingen tot en met 3 x 80 Ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40 m3 per uur. Dit betekent dat wij ook de meters bij bijvoorbeeld rioolgemalen voor u wisselen. OVL-meters (openbare verlichting) worden alleen vervangen door een slimme meter wanneer de gemeente ervoor kiest om de OVL-aansluiting onder te brengen binnen het kleinverbruiksegment.

Was deze pagina nuttig?

Ja Nee