Wachten op de slimme meter of zelf aanvragen?

Enexis biedt klanten met een kleinverbruikaansluiting de komende jaren gratis en vrijblijvend een slimme meter aan. De aanbieding en plaatsing van de slimme meter voor gemeenten wordt projectmatig uitgerold. U kunt hierop wachten of u vraagt al eerder uw slimme meters aan.

Projectmatige uitrol

Projectmatig uitrollen wil zeggen dat we per gemeente bekijken hoe en wanneer de slimme meters voor uw kleinverbruikaansluitingen geplaatst worden. De plaatsing van de slimme meter gebeurt altijd in persoonlijk overleg met iemand van uw gemeente zodat er onderlinge afstemming kan plaatsvinden. We communiceren daarbij over het totale project en niet per aansluiting.

Prioplaatsing

U kunt een slimme meter ook eerder aanvragen. Dit noemen wij een prioriteitsplaatsing. Het gaat hierbij om een plaatsing met voorrang van één of meerdere meters. Aan deze prioriteitsplaatsing zijn kosten verbonden. Voor het aanvragen van een slimme meter met voorrang betaalt u € 72,60 (inclusief btw) bij een standaard plaatsing. Als u alleen een elektriciteitsmeter hebt, dan bedraagt het tarief € 67,76 (inclusief btw). U vraagt een prioriteitsplaatsing aan via dit aanvraagformulier.

Meerdere meters aanvragen?

U vraagt slimme meters voor meer dan 10 adressen tegelijk aan in 2 stappen:

Binnen 5 werkdagen ontvangt u bericht van ons.

Planningsoverzicht slimme meter

Wilt u nog eens rustig nakijken wanneer wij in uw gemeente slimme meters bij inwoners gaan plaatsen? U vindt het planningsoverzicht op onze website. Het plaatsen van de slimme meter wordt uitgevoerd per postcodegebied. U kunt 4 kwartalen vooruit kijken. Is uw gemeente de komende 4 kwartalen aan de beurt, dan vindt u dat terug in de resultatenlijst. De planning wordt ieder kwartaal geactualiseerd.

Geplaatste slimme meters

In dit bestand​ vindt u per poscode-6-gebied waar we de slimme meter al aangeboden hebben, en het percentage slimme meters dat daar inmiddels is geplaatst .​​​​

Was deze pagina nuttig?

Ja Nee