Storing straatverlichting in Overijssel en Drenthe

Geplaatst: 09-02-2020
In delen van Overijssel en Drenthe deed zaterdagavond 8 februari de openbare verlichting het niet door een storing. De problemen zijn rond 17.30 uur begonnen en in de loop van de nacht hadden monteurs alle straatverlichting met de hand weer ingeschakeld.

Het probleem zat hem in het zogenoemde TF-signaal. Dat is een techniek die wordt gebruikt om de openbare verlichting aan of uit te zetten. Door een signaal springen de lampen aan, maar door een defect aan de zender ging dit op een paar plekken niet goed.

De openbare verlichting blijft nu op sommige plekken de gehele dag branden totdat de TF-zender gerepareerd is. We snappen dat dit niet de duurzaamste oplossing is maar veiligheid staat altijd op één. Het is nog onbekend wanneer de zender is gerepareerd.

Als gevolg van de storing in het TF-signaal kunnen klanten met een dag- en nachttarief merken dat de meter niet meer omschakelt. Klanten met een slimme meter merken er niets van omdat de slimme meter geen gebruikt maakt van het TF-signaal.

Voor vragen over het TF-signaal en het dag- en nachttarief kunnen klanten contact opnemen met onze klantenservice.

Was dit antwoord nuttig?