Maatregelen coronavirus Enexis Netbeheer

Geplaatst: 16-03-2020
Let op: dit is een oud nieuwsbericht.

Kijk op enexis.nl/coronavirus voor actuele informatie.

Update 7 mei: Op 6 mei heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verlengd. Enexis Netbeheer volgt hierin het advies van het RIVM en monitort continu wat dit voor u en voor ons betekent.

Een deel van onze werkzaamheden bij bedrijven en bij klanten thuis is nu uitgesteld. Zo beperken we contact tussen monteurs en klanten zoveel mogelijk. Wordt uw afspraak uitgesteld, dan nemen wij of de aannemer contact met u op. Zodra de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM het weer toelaten om het werk bij u thuis of uw bedrijf uit te voeren, nemen we ook contact met u op om een nieuwe afspraak in te plannen. U hoeft hierover zelf niet te bellen. 

Welke afspraken gaan niet door?

  • Het plaatsen van slimme meters
  • Het vervangen van afgekeurde meters 
  • Het oplossen van niet-urgente storingen in meters, bijvoorbeeld storingen in de communicatiemodule 
  • Meteropnames
  • Meterinspecties
  • Verzwaren of verlichten van aansluitingen
  • Vervangen van gas- en elektriciteitsaansluitingen bij klanten in de meterkast 
  • Het afsluiten van gas en elektriciteit bij consumenten

Lees ook: Impact coronavirus op onze werkzaamheden voor consumenten/MKB en grootzakelijke klanten

Afmaken werk in uitvoering

In enkele gevallen is het niet goed mogelijk om werkzaamheden per direct stil te leggen. Het gaat bijvoorbeeld om onderhoudswerkzaamheden die al gestart zijn en die we moeten afmaken.

Vitale sector

Werkzaamheden waarbij onze monteurs niet op bezoek hoeven bij klanten, gaan gewoon door. Het transport van gas en elektriciteit is noodzakelijk. De energiesector is een vitale sector.

Storingsdienst

Onze monteurs van de storingsdienst staan nog wel steeds 24/7 voor u klaar om storingen zo snel mogelijk op te lossen. Meldt u een storing? Dan vragen wij of iemand in uw pand mogelijk besmet is met het coronavirus zodat onze monteur passende maatregelen kan nemen. En uiteraard wassen onze monteurs regelmatig hun handen, houden ze afstand, schudden ze geen handen en houden ze hun eigen gezondheid goed in de gaten.

Vragen

Hebt u vragen? Bel dan met onze Klantenservice op 088 857 70 00. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. 

Was dit antwoord nuttig?