Gasstoring in Schalkhaar opgelost

Geplaatst: 23-09-2018
Het gasnetwerk is weer op druk. Volg de volgende stappen om het gas weer veilig in gebruik te nemen.

Update 23.30 uur

Vanaf 23.30 uur is het gasnetwerk weer op druk gebracht. U kunt het gas weer gebruiken. Volg voor uw eigen veiligheid de volgende stappen:

Houd uw gastoestellen nog dicht. 
Open eerst de hoofdgaskraan en daarna pas de gastoestellen zoals uw kookstel. 
Controleer of u daadwerkelijk weer gas kunt gebruiken.

---- 

Update 22.15 uur

Rond 23.30 verwachten we het gasnetwerk weer op druk te kunnen brengen. Als het zover is informeren we u via twitter en onze website. U leest hier dan ook welke stappen u moet zetten.

---- 

Op zondag 23 september is rond 15.00 uur een gasstoring bij een leveringsstation in het gasnet van Gasunie ontstaan. Daardoor zitten ongeveer 2200 huishoudens in het dorp Schalkhaar in Deventer sinds 16.00 uur zonder gas.

De storing op het Gasunie-leveringsstation zelf is inmiddels verholpen. Voordat Enexis Netbeheer het gas weer kan aansluiten dienen alle bewoners in Schalkhaar de hoofdkraan van het gas dicht te draaien.

Wat moet u nu doen?

De gasstoring in het Gasunie-leveringsstation is inmiddels verholpen, maar het gasnetwerk kan pas weer op druk gebracht worden zodra alle getroffen bewoners in Schalkhaar de gaskraan hebben dichtgedraaid. Wij verzoeken u dan ook dringend om de hoofdkraan van het gas zo snel mogelijk dicht te draaien. Informeer ook uw buren, zeker wanneer zij later thuis (zijn ge)komen en informatie over de gasstoring hebben gemist..

De gaskraan bevindt zich op de plek waar het gas uw woning binnenkomt. Dit is meestal in de meterkast of in de kelder. Voor vragen kunt u contact opnemen met  het storingsnummer van Enexis Netbeheer door te bellen naar 0800-9009. 

Wat is de volgende stap?

Op het moment dat de hoofdkraan in uw woning dicht is, kunnen wij starten met het op druk brengen van het gasnetwerk. Voor u de hoofdkraan van het gas weer open draait dient u zorgvuldig te controleren dat alle gastoestellen dicht zijn. Let erop dat ook uw kooktoestel dicht is. 

Heeft u oudere gastoestellen van voor 1970? Neem dan contact op met Enexis Netbeheer via 0800-9009.

Wanneer kan de gaskraan weer open?

Houd de websites en social media kanalen van RTV Oost (@RTVOost), Enexis Netbeheer (@EnexisStoringen), gemeente Deventer (@DeventerGem) en Veiligheidsregio IJsselland (@VRIJsselland) in de gaten om te weten wanneer u de gaskraan weer kunt opendraaien.

 
menu