opleiding

Training en opleiding

Voert u werkzaamheden namens Enexis Netbeheer uit of werkt u in de techniek? Dan kunt u via Enexis Training & Opleiding (ETO) technische trainingen volgen op het gebied van elektriciteit en gas. Daarnaast bieden we veiligheidstrainingen (BEI en VIAG) aan. Monteur worden bij Enexis Netbeheer en een interne opleiding volgen? Dat kan via Enexis Vakschool.

Trainingen

U kunt bij ons verschillende praktijktrainingen op het gebied van gas en elektriciteit volgen. Denk hierbij onder andere aan trainingen montage laagspanning/middenspanning, montage gas hoge/lage druk en schakeltrainingen. We bieden basistrainingen en opfristrainingen aan.

U kunt ook bij ons terecht voor de veiligheidstrainingen BEI-BLS, BEI-BHS en VIAG. Deze trainingen bereiden u voor op het examen. Dit examen kunt via Enexis doen of via een ander gecertificeerd examenbureau.

Een compleet overzicht van en meer informatie over onze trainingen vindt u op het Leerplein. 

Enexis Leerplein

Enexis Leerplein is een online omgeving waar u een actueel overzicht vindt van alle technische trainingen en veiligheidstrainingen die u bij ons kunt volgen. Ook vindt u informatie over de inhoud van de trainingen en kunt u zichzelf of uw medewerkers aanmelden. Log in op het Leerplein.

Om toegang te krijgen tot het Leerplein hebt u inloggegevens nodig. Hebt nog geen inloggegevens? Maak dan eerst een account aan. Na verwerking van uw gegevens ontvangt u de inloggegevens en een instructie per e-mail.

Enexis Vakschool

Monteur worden bij Enexis Netbeheer? Iedereen die 18 jaar of ouder is kan bij ons een interne opleiding volgen tot Monteur Gas of Monteur Elektra. In ongeveer twee jaar is het mogelijk om een erkend mbo 3 diploma te halen. Meer informatie over de vakschool vindt u op Werken bij Enexis. Of bekijk meteen welke vacatures voor leerling monteur wij op dit moment hebben.

Over Enexis Training & Opleiding

ETO ontwikkelt en faciliteert opleidingen voor zowel interne medewerkers als externe partijen. De opleidingen die we aanbieden zijn gericht op het (blijven) werken volgens onze veiligheidsvoorschriften, werkmethodes en procedures.

ETO heeft twee eigen opleidingslocaties: één in Hoogeveen en één in Eindhoven. Op deze locaties bootsen we de dagelijkse praktijk van onze monteurs na. Cursisten kunnen oefenen op elektrische installaties en gasinstallaties die zij in hun dagelijks werk tegenkomen. Beide locaties beschikken over een schakelpracticum, een montageruimte en meerdere theorielokalen. Al onze trainingen vinden plaats op een van de eigen opleidingslocaties.

Ook handig