Enexis monteurs

Samenwerking met marktpartijen

Enexis Netbeheer werkt samen met energieleveranciers, meetverantwoordelijken, programmaverantwoordelijken en ODA’s om processen optimaal te laten werken en waar mogelijk te verbeteren. Ook staan wij open voor contacten met leveranciers van P1 devices.

Naast de primaire verantwoordelijkheid voor het beheer, onderhoud en beschikbaarstelling van het net, zijn onze verantwoordelijkheden met betrekking tot marktfacilitering:

  • Aansluitingenregister: We zijn verantwoordelijk voor de juistheid van het aansluitingenregister. Dit vormt de basis voor een correcte werking van marktprocessen.
  • Allocatie: We wijzen dagelijks de energie die over ons netwerk gaat toe aan programmaverantwoordelijken en energieleveranciers, maar ook aan ons zelf.
  • Reconciliatie: Hiermee vindt de verrekening plaats van het veronderstelde verbruik uit de allocaties met het werkelijk gemeten verbruik.
  • Op basis van door marktpartijen aangeleverde meterstanden stellen we verbruiken beschikbaar.
  • Door middel van de P4 portal stellen wij desgevraagd P4-standen beschikbaar.

Samen met marktpartijen willen wij voortdurend werken aan een optimale marktfacilitering.

Hebt u vragen?

Onze afdeling Klantenservice Marktpartijen is voor vragen van Marktpartijen bereikbaar op alle werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Voor vragen op relationeel niveau kunt u contact opnemen met onze relatiemanagers: