Actuele werkzaamheden

Hieronder staat een overzicht van grootschalige werkzaamheden aan ons netwerk. Mochten deze in uw straat of buurt plaatsvinden, dan ontvangt u hierover tijdig bericht. Kleinschalige en ongeplande werkzaamheden staan niet in deze lijst.

​Weten hoe wij omgaan met het vervangen van gasleidingen en welke partijen daarbij betrokken zijn? Kijk dan onderaan deze pagina naar de animatie.

In het storingsoverzicht​ ziet u waar storingen zijn gemeld en ongeplande werkzaamheden plaatsvinden.​​​​​​​

Wat gaan we doen?
In januari 2017 start de onze aannemer Van Vulpen in opdracht van Brabant Water en Enexis met werkzaamheden in de Antwerpsestraat (winkelgebied), Roeselaerstraat (oneven kant), Molstraat (25-39), Schaarbeekstraat (4-10) en de Biesdonkweg. (zie onderstaand plaatje) Als de vorst intreedt, moeten wij de startdatum misschien opschuiven. In het totaal vervangen we ongeveer 4000 meter aan leidingen bij u in de wijk. Tevens gaat Enexis alle gasmeters vervangen door “slimme meters”.  Onze totale werkzaamheden nemen 8 maanden, afhankelijk van het winterweer, in beslag.
Onze totale werkzaamheden nemen 8 maanden, afhankelijk van het winterweer, in beslag.

Wat betekent dit voor u?
Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk merkt van onze werkzaamheden. Toch moeten wij u af en toe storen, dit is helaas onvermijdelijk. Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, hebt u misschien even geen water of gas. De eventuele onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07:30 en 17:00 uur. De aannemer informeert u hierover vooraf via een kaart of brief. In sommige gevallen moeten wij ook bij u in huis of in de voortuin aan de leiding werken. Ook dan maken wij op tijd een afspraak.

Mogelijke overlast op straat?
Vanaf maandag 9 januari kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Dit gaat misschien gepaard met (geluids-)overlast. Wanneer er in uw straat gewerkt wordt, kan het voorkomen dat uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is omdat de straat is opengebroken. Misschien moet u uw auto ook tijdelijk ergens anders parkeren. Verder kan het zijn dat u uw afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden, omdat de vuilniswagen niet in uw straat kan komen. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en doen ons best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Wat moet u nog meer weten?
De oude leidingen die wij weghalen zijn van asbestcement gemaakt. Wij nemen alle nodige voorzorgmaatregelen om deze veilig op te slaan en af te voeren. Wij plaatsen daarom in uw wijk goed afgesloten containers.

Herstel van het straatwerk
Na de aanleg en verwijdering van de leidingen herstelt de gemeente Breda het straatwerk.
In sommige straten moet ook de huisaansluiting vernieuwd worden, dit moet na het aanleggen van de nieuwe leidingen. Het herstel van het straatwerk proberen we z.s.m. te doen zodat de overlast zo kort mogelijk is. Daarbij is uw medewerking van belang omdat we dan binnen in de meterkast moeten werken.

Waarom vervangen wij de leidingen?
Het water- en gasleidingnet is grotendeels in de jaren 1960-1970 aangelegd en daarom aan vervanging toe. In enkele gevallen worden ook de aansluitingen van water en gas bij u in de meterkast (of -put) vervangen. De huidige gas- en elektrameters worden omgewisseld voor intelligente ‘slimme’ meters (www.enexis.nl/slimmemeter).
Op deze manier kunt u ook in de toekomst altijd rekenen op vers water en betrouwbare energie.

Hoe informeren we u?
U bent vanaf 11 januari iedere woensdag tussen 10.00 en 11.00 uur van harte welkom in onze directiekeet. Deze keet is geplaatst Biesdonkweg hoek Turnhoutstraat. U kunt hier naast algemene informatie de actuele planning van de werkzaamheden in uw straat of wijk inzien. U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gasonderbreking kunt verwachten.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden?
Voor meer informatie tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met onze aannemer Van Vulpen, Dirk van de Vijfeijken, uitvoerder. Het telefoonnummer 06-10859184. U kunt ook e-mailen: d.vandevijfeijken@vanvulpen.eu

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties?
Neemt u dan contact op met:
Brabant Water: Jan Otten, 073 683 86 37 of jan.otten@brabantwater.nl
Enexis: J. Buster, 06 11873569 of john.buster@enexis.nl (gas hoofdleidingen) / A. Kersbergen, 06 30367515 of Adriaan.kersbergen@enexis.nl (gasaansluitingen)
 
Breda Biesdonk.png

Wat gaat Enexis doen?
Van eind maart tot begin december 2016 voert aannemer Hak bv in opdracht van Enexis werkzaamheden uit in de wijk Chassé en Valkenberg. Daarbij worden de gasleidingen en gasaansluitingen in de wijk Chassé en Valkenberg vervangen, tevens worden er slimme meters geplaatst. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het werk wordt in fases uitgevoerd.

Waarom doen wij dit?
Het gasleidingnet in Chassé en Valkenberg is grotendeels in de jaren '60 aangelegd en aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Ook worden de aansluitingen van gas bij u in de meterkast vervangen. De bestaande gas- en elektriciteitsmeters worden omgewisseld voor intelligente ‘slimme’ meters (www.enexis.nl/slimmemeter).

Wat  merkt u als bewoner?
Aannemer Hak bv voert deze werkzaamheden van Enexis uit. Vanaf maart 2016 kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Vanaf dat tijdstip kan het voorkomen dat uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is, omdat de straat is opengebroken. Ook is het mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk wordt onderbroken. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. In deze gevallen brengen wij u op de hoogte door middel van een brief.

Mogelijke overlast op straat?
Mogelijk ondervindt u (geluids-)overlast in de straat. Hiervoor vragen wij uw begrip. Na bovengenoemde werkzaamheden zal de civiele aannemer van de gemeente Breda herstraten. Het kan zijn dat u de afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn maar doen ons uiterste best de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Hoe informeren we u?
Uiteraard proberen Enexis, Hak bv en de Gemeente Breda u zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van de werkzaamheden. Per deelgebied Chassé A t/m I en Valkenberg A t/m G (zie bijlage) wordt u uitgenodigd voor een bewonersavond in de informatieruimte aan de van Coothplein 130a te Breda. 

Daarnaast bent u vanaf 12 april 2016 iedere dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur van harte welkom in de informatieruimte aan de van Coothplein 130a te Breda. Hier kunt u ook de actuele planning van de werkzaamheden in uw straat of wijk zien.

 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gasonderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Hiermee houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. Dit wil dus zeggen dat we wellicht de rijrichting omdraaien van een straat of een straat gedeeltelijk afsluiten. De verkeersborden en wegafzettingen behorend bij dit werk worden met de voortgang van het werk “meegenomen”.

Informatie Enexis?

Heeft u vragen over deze brief, neemt u dan contact op met de heer D. Pilon van Enexis, tel. 0900-7808700, email: eeft u vragen over deze brief, neemt u dan contact op met de heer D. Pilon van Enexis, tel. 0900-7808700, email: david.pilon@enxis.nl of kijk op www.enexis.nl/actueel.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De verwachting is dat medio december 2016 de werkzaamheden gereed zijn.​
​​

Wat gaat Enexis doen?
Van eind januari tot begin december 2016 voert aannemer Baas bv in opdracht van Enexis werkzaamheden uit in de wijk Geeren en Wisselaar. Daarbij worden de gasleidingen en gasaansluitingen in de wijk vervangen, tevens worden er slimme meters geplaatst. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het werk wordt in fases uitgevoerd.

Waarom doen wij dit?
Het gasleidingnet in de wijk Geeren en Wisselaar is grotendeels in de jaren '60 aangelegd en aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Ook worden de aansluitingen van gas bij u in de meterkast vervangen. De bestaande gas- en elektriciteitsmeters worden omgewisseld voor intelligente ‘slimme’ meters (www.enexis.nl/slimmemeter).

Wat merkt u als bewoner?
Aannemer Baas bv voert deze werkzaamheden van Enexis uit. Vanaf eind januari 2016 kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Vanaf dit tijdstip kan het voorkomen dat uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is, omdat de straat is opengebroken. Ook is het mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk wordt onderbroken. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Enexis informeert u in deze gevallen op tijd door middel van een brief in de brievenbus.

Mogelijke overlast op straat?
Mogelijk ondervindt u (geluids-)overlast in de straat. Hiervoor vragen wij uw begrip. Na bovengenoemde werkzaamheden zal de aannemer van de gemeente Breda de open gebroken gedeelten herstraten.

Hoe informeren we u?
Uiteraard proberen Enexis, Baas bv en de Gemeente Breda u zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van de werkzaamheden. Daarom bent u vanaf 3 februari 2016 iedere woensdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur van harte welkom in de directiekeet die geplaatst is op het grasveld aan de Petegemstraat. U kunt daar naast de algemene informatie de actuele planning van de werkzaamheden in uw straat of wijk inzien. Klik hier voor een overzicht van het gebied waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden.

 • U ontvangt een vooraankondiging waarin we melden dat we aan uw gasleidingnet gaan werken.
 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gasonderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Hiermee houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. Dit wil zeggen dat we wellicht de rijrichting omdraaien van een straat of een straat gedeeltelijk afsluiten. De verkeersborden en wegafzettingen behorend bij dit werk worden met de voortgang van het werk “meegenomen”.

Meer informatie?
Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl , twitter@breda, of bel 14 076

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De verwachting is dat medio december 2016 de werkzaamheden gereed zijn.​

Wat gaat Enexis doen?
Van begin September 2016 tot medio april 2017 voert aannemer A. Hak bv in opdracht van Enexis werkzaamheden uit in de wijk Sportpark te Breda. Daarbij worden de gasleidingen en gasaansluitingen in de wijk Sportpark vervangen, tevens worden er slimme meters geplaatst. Doorgaans vinden de werkzaamheden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het werk wordt in fases uitgevoerd.

Waarom doen wij dit?
Het gasleidingnet in wijk Sportpark is grotendeels in de jaren '60 aangelegd en aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Ook worden de aansluitingen van gas bij u in de meterkast vervangen. De bestaande gas- en elektriciteitsmeters worden omgewisseld voor intelligente ‘slimme’ meters (www.enexis.nl/slimmemeter).

Wat merkt u als bewoner?
Aannemer A. Hak bv voert deze werkzaamheden van Enexis uit. Vanaf september 2016 kunt u werkverkeer, zandzuiger of graafmachines in uw straat aantreffen. Vanaf dit tijdstip kan het voorkomen dat uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is, omdat de straat is opengebroken. Ook is het mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk wordt onderbroken. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Enexis informeert u in deze voorkomende gevallen op tijd door een brief in de brievenbus.
De graafwerkzaamheden zullen indien mogelijk plaats vinden d.m.v. een zandzuiger, het voordeel hiervan is dat de werkzaamheden sneller uitgevoerd kunnen worden en dat er minder schade is aan de ondergrondse infrastructuur.

Mogelijke overlast op straat?
Mogelijk ondervindt u (geluids-)overlast in de straat. Hiervoor vragen wij uw begrip. Na bovengenoemde werkzaamheden zal de civiele aannemer van de gemeente Breda herstraten.

Hoe informeren we u?
Uiteraard proberen Enexis, A. Hak bv en de Gemeente Breda u zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van de werkzaamheden. Per deelgebied Sportpark A t/m F (zie bijlage), krijgen de omliggende bewoners een aankondiging van de werkzaamheden. Klik hier voor een overzicht van het gebied waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden. U kunt daar naast de algemene informatie de actuele planning van de werkzaamheden in uw straat of wijk inzien.

 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gasonderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Dit wil dus zeggen dat we wellicht de rijrichting omdraaien van een straat of gedeeltelijk afsluiten. De verkeersborden en wegafzettingen behorend bij dit werk worden met de voortgang van het werk “meegenomen”.

Informatie Enexis?
Heeft u vragen, neemt u dan contact op met de heer R. Bastiaanssen van Enexis, tel. 0900-7808700.

Informatie gemeente?
Heeft u andere vragen? Bel 14076 of twitter@breda.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De verwachting is dat medio april 2017 de werkzaamheden gereed zijn.

Wat houden onze werkzaamheden in?
De komende jaren zijn de stalen gasleidingen van Enexis op diverse plaatsen in Brunssum toe aan renovatie. In 2016 worden de gasleidingen in de winkelstraten van Brunssum vervangen.

In de Kerk
straat, vanaf de Ingenieur op den Kampstraat tot aan de Pastoor Savelbergstraat en in de Doorvaartstraat en de Wilhelminastraat.

Kerkstraat:
de gasleidingen in de Kerkstraat liggen aan beide zijden van de weg en de aanwezige stalen leidingen zijn aan vervanging toe. Aan de oneven zijde, tussen pand 3 en 41 ligt een kunststof leiding en die wordt niet vervangen.

Doorvaart
straat: in de Doorvaartstraat ligt de gasleiding aan een zijde van de weg. Ook daar wordt de stalen leiding vervangen voor een kunststof leiding.

Wilhelminastraat:
in de Wilhelminastraat zijn niet overal stalen hoofdleidingen aanwezig. De stalen hoofdleiding wordt vervangen.

Het vervangen van de aansluitleidingen van de gasaansluitingen: De gasaansluitingen zijn soms van andere materialen gemaakt dan de stalen hoofdleiding. Daarom hoeven niet alle huisaansluitingen te worden vervangen. De huisaansluitingen die we wel moeten vervangen worden in overleg met de betreffende klant vervangen, zoveel als mogelijk voordat de hoofdleiding in de straat wordt vervangen of tegelijkertijd.

De goede kwaliteit en betrouwbaarheid van ons gasnetwerk staat voorop en is voor ons aanleiding om met de gemeente Brunssum voor meerdere jaren afspraken te gaan maken om in overleg met alle betrokkenen gasleidingen te gaan vervangen.

Zien waar de werkzaamheden plaatsvinden, klik hier​ voor een overzicht.

​Waarom doet Enexis dit?
Via een onzichtbaar netwerk van 44.800 km leidingen voorziet Enexis 2.082.000 huishoudens en bedrijven in het noorden, oosten en zuiden van Nederland van aardgas, zodat zij comfortabel kunnen wonen en plezierig kunnen werken. Betrouwbaarheid en beschikbaarheid van deze voorzieningen vergen van Enexis dat er voortdurend leidingen worden vervangen of bijgelegd.

De goede kwaliteit en betrouwbaarheid van ons gasnetwerk staat voorop en is voor ons aanleiding om met de gemeente Brunssum voor meerdere jaren afspraken te maken om in overleg met alle betrokkenen gasleidingen te gaan vervangen.

Wat betekent dit voor de winkeliers, de aanwonenden en het winkelend publiek?
De werkzaamheden in de straat bestaan uit het verwijderen van de oude gasleiding (daar waar mogelijk) en het leggen van de nieuwe gasleiding in één keer. Tegelijkertijd met het opnieuw aansluiten van de huisaansluitingen op het nieuwe leidingstuk. Door deze werkwijze kunnen we ongeveer 10 á 15 meter per dag vervangen. Met opgebroken straatwerk over een lengte van 50 meter.

Ongemak en overlast?
In een winkelstraat zal er ongetwijfeld enige hinder en ongemak ontstaan voor de winkeliers, aanwonenden en het winkelende publiek. We zullen deze tot een minimum beperken. Hierbij valt te denken aan eventueel spreiding of fasering van het werk over het jaar heen, geen werkzaamheden uitvoeren tijdens evenementen, bereikbaarheidsafspraken met de ondernemers etc. Met andere woorden gefaseerd en in overleg uitvoeren in het jaar 2016.

Meer informatie?
Voor nadere informatie en een eerste indruk van de onderwerpen waarmee we in de opzet van onze planning rekening houden zie deze presentatie of neem contact op met hugo.stevens@enexis.nl.

Wat gaat Enexis doen?
Enexis gaat de gasleidingen vervangen in de wijken 1 en 3 te Deventer, zie afbeelding hieronder.

Deventer.jpg

De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen. Van sommige woningen wordt de gasaansluiting vervangen, hiervoor krijgen betrokkenen nog apart bericht.
Wij starten met de werkzaamheden op 9 januari van 2017. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Infra Energie & Water Noordoost bv in opdracht van Enexis.
De werkzaamheden zijn afgestemd met de Gemeente Deventer.

Wat merkt u als bewoner?
De graafwerkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en groenstroken. Als aanwonende en weggebruiker zult u enige hinder ondervinden, uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden telkens in één straat plaats, zodat niet de gehele buurt tegelijkertijd overlast ondervindt.

Het betreft de volgende straten:
Raamstraat, Bergpoortstraat, Kazernestraat, Bokkingshang, Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle, IJsselkade, en de Ossenweerdstraat.

Hoe informeren we u?
Afspraken m.b.t. eventuele gasonderbrekingen ontvangt u ruim vooraf d.m.v. een brief.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst kunt u een bericht sturen naar roelof.lezwijn@enexis.nl.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
Het gehele project zal naar verwachting eind november 2017 gereed zijn.

Wat gaat Enexis doen?
Enexis gaat samen met Watermaatschappij Drenthe (WMD) de gas- en waterleidingen vervangen in Klazienaveen. De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen. De gasaansluitingen in de woning zijn al in een eerder stadium vervangen, deze worden t.z.t. overgezet op de nieuw aan te leggen hoofdleiding.

Wij starten met de werkzaamheden begin november 2016 die worden uitgevoerd door Bam Infra Energie & Water Noord Oost bv in opdracht van Enexis en WMD.

De werkzaamheden zij afgestemd met de Gemeente Emmen.

Wat merkt u als bewoner?
De graafwerkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en groenstroken. Tegelijkertijd zal WMD de hoofdwaterleiding en aansluitleidingen naar de woningen vervangen.
Als aanwonende en weggebruiker zult u enige hinder ondervinden, uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden telkens in één straat plaats, zodat niet de gehele buurt tegelijkertijd overlast ondervind.
 
Het betreft de volgende straten:
Vesperweg, De Metten, Herderstraat, Engweg, Broekweg en De Lauden.
 
Hoe informeren we u?
Afspraken m.b.t. eventuele gasonderbrekingen ontvangt u ruim vooraf, mondeling of d.m.v. een brief.
 
Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst kunt u een bericht sturen naar onze uitvoerder, de heer Webers. heinz.webers@enexis.nl
 
Hoe lang duren de werkzaamheden?
Het gehele project zal naar verwachting eind april 2017 gereed zijn.
 

Wat gaat Enexis doen?
Enexis en Vitens gaan in 2016 het gas- en waterleidingnet in de wijk Mekkelholt in Enschede vernieuwen. Indien van toepassing zullen ook huisaansluitingen worden vervangen. Dit gebeurt veelal achteraf. We starten met de werkzaamheden in juni. De werkzaamheden worden door de firma BAM uitgevoerd in opdracht van Enexis en Vitens. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Enschede.


Wat merkt u als bewoner?
De sleuven voor deze leidingen worden in straten, trottoirs en groenstroken gegraven. Uw gas- en water-aansluitleiding wordt overgezet op de nieuwe hoofdleidingen of indien nodig in zijn geheel vervangen. Onze aannemer maakt hiervoor tijdig met u een afspraak om ervoor te zorgen dat uw woning altijd bereikbaar blijft.

U kunt werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen en uw oprit kan tijdelijk niet toegankelijk zijn omdat de straat is opengebroken. Het kan voorkomen dat er tijdelijk geen parkeergelegenheid is voor auto’s, dit kan per straat verschillen. U zult dan uw voertuig elders in de wijk op parkeerplaatsen moeten zetten. Tevens kan het voorkomen dat de bebording i.v.m. eenrichtingsverkeer tijdelijk wordt aangepast.

Wij vragen uw begrip voor de overlast die we veroorzaken. Uiteraard beperken we de overlast zoveel mogelijk.


Hoe informeren we u?

 • U ontvangt een vooraankondiging van Enexis en Vitens waarin we melden dat we aan ons gas- en waterleidingnet gaan werken.
 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gas- en wateronderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Hiermee houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. Dit wil zeggen dat we wellicht een straat gedeeltelijk afsluiten. 
 • U kunt elke dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:30 voor vragen bij ons infocentrum aan de Fazantstraat terecht.
 • Voor informatie over de voortgang van de werkzaamheden kunt u kijken op www.facebook.com/mekkelholt

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De verwachting is dat we eind december 2016 klaar zijn.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst, kunt contact op te nemen met Martin Jansen; Martin.Jansen@enexis.nl of met Joris Quik; Joris.Quik@vitens.nl.

Waarom doet Enexis Netbeheer dit?
In de zomer van 2015 startte Enexis Netbeheer met de voorbereidingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Vlakbij de zuidelijke ringweg liggen veel gasleidingen en elektriciteitskabels. Velen ervan liggen in de buurt van de toekomstige werkzaamheden. Daarom is Enexis Netbeheer gestart met het verleggen van deze kabels en leidingen. Het werk wordt uitgevoerd door de firma A. Hak, die veel ervaring heeft met dit soort werkzaamheden. Het gehele werk gebeurt in overleg en met goedkeuring van de gemeente Groningen.

Actueel 

 • Papiermolenlaan aanleg van Gasleiding en een mantelbuis voor elektriciteit, tijdsperiode t/m week 4 2017, overlast ½ rijbaan beschikbaar.
 • Montage werkzaamheden in de Maaslaan, overlast minimaal enkel mogelijk een gat op de kruisingen welke elke avond weer dicht zijn, werk t/m week 3.
 • Maaslaan verwijderen van kabels en leidingen tijdens en na het werk van de aannemer van de gemeente, duur de gehele maand januari.
 • Zijstraten Maaslaan (Lauwersstraat, Amstelstraat, Scheldestraat) worden kabels in de stoep verwijdert, gedurende de maand januari.
 • Verlengde Oosterweg verwijderen oude gasleiding (zijstraat Waterloolaan), het voetpad wordt overdag afgesloten en s ’avonds weer dichtgemaakt, werk t/m week 3.

Alle betrokken omwonenden worden tijdig persoonijk, door middel van een brief of mondelinge aankondiging, op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en de eventuele overlast.

Algemeen

Wat gaat Enexis Netbeheer doen?
Enexis Netbeheer voert op diverse plaatsen in Groningen werkzaamheden uit voor de verlegging van de Nieuwe Ringweg Zuid.

Wat merkt u als bewoner?
De werkzaamheden vinden op doordeweekse dagen plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur en zullen enige geluidsoverlast met zich meebrengen. Uiteraard doen wij er alles aan dit tot een minimum te beperken.

Hoe informeren we u?

 • Betrokken bewoners ontvangen een schriftelijke vooraankondiging van Enexis Netbeheer.

 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Hiermee houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. Dit wil zeggen dat we wellicht een straat tijdelijk gedeeltelijk afsluiten.

Meer informatie?
Voor meer informatie en eventuele vragen, is er iedere donderdagochtend tussen 9.00 uur en 11.00 uur een inloopmogelijkheid aan de Papiermolenlaan 3, 9721 GR Groningen op de bovenverdieping. Daar is een vertegenwoordiging van onze projectgroep aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Aanpak Ring Zuid
Wilt u meer weten over het project Aanpak Ring Zuid en/of over de werkzaamheden die worden uitgevoerd ter voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg? Kijk dan op http://www.aanpakringzuid.nl

Wat gaat Enexis doen?
Van half januari tot eind april 2017 voert aannemer Siers Groep Oldenzaal in opdracht van Enexis werkzaamheden uit in een klein deel van de Buiten Nieuwstraat en Boven Nieuwstraat (tussen de Gasthuisstraat en de Morrensteeg in). Daarbij worden de oude gietijzeren gasleidingen vervangen.

Wanneer starten de werkzaamheden?
​De werkzaamheden worden in 3 fasen uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. We starten waarschijnlijk op maandag 23 januari (oorspronkelijke datum was 16 januari maar door de vorst worden de werkzaamheden uitgesteld) met fase 1: dit is De Buiten Nieuwstraat (vanuit de Gasthuisstraat richting Boven Nieuwstraat). Daarna staat fase 2 op de planning: dit is de Boven Nieuwstraat (van Broederstraat tot Sint Jacobstraat). Tot slot is fase 3 aan de beurt: dit de Boven Nieuwstraat (van Sint Jacobstraat tot Morrensteeg).

Waarom worden deze werkzaamheden uitgevoerd?
Het gasleidingnet in het centrum van Kampen is grotendeels in de jaren '60 aangelegd en aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.

Wat houden de werkzaamheden in?
De werkzaamheden zullen globaal omschreven in de volgende stappen worden uitgevoerd. Opnemen en afvoeren straatwerk, graven sleuf, aanleggen nieuwe gas hoofdleiding, overzetten van de aansluitleidingen op deze nieuwe gas hoofdleiding. Vervolgens de oude gas hoofdleiding verwijderen, nadat wij deze vooraf inwendig hebben gereinigd.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De verwachting is dat eind april 2017 de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij vorst of een opbreekverbod vanuit de gemeente kan er niet gewerkt worden.

Waarom duren de werkzaamheden zo lang?
We kunnen de gasleidingen niet in een keer in zijn geheel vernieuwen, dat gaat in delen. We willen er ook voor zorgen dat de situatie veilig is en blijft.

Onderzoek naar de kwaliteit van de grond
Bij uitvoeren van graafwerkzaamheden is het verplicht om vooraf inzicht te krijgen in de bodemkwaliteit. De gemeente Kampen heeft vooraf onderzoek gedaan naar de bodemkwaliteit van de grond. Zij hebben op verschillende plaatsen monsters genomen van de grond en onderzocht. Er is een lichte vervuiling geconstateerd maar die ligt onder de vastgestelde interventie waarden. Bij de werkzaamheden kan het voorkomen dat er toch iets gevonden wordt. Hierdoor kunnen de werkzaamheden langer gaan duren.

Kan ik nog wel gebruik maken van gas?
Het is mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk (enkele uren) wordt onderbroken. Dit is nodig voor het overzetten van de gas aansluitleiding van de huidige hoofdleiding op de nieuw aangelegde hoofleiding Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. In deze gevallen brengen wij u op de hoogte door middel van een brief.

Kan ik nog wel gebruik maken van stroom?
We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?
Als wij tijdelijk de gastoevoer naar uw huis of bedrijf onderbreken, werken onder andere uw cv-ketel, gasfornuis, kachel en boiler niet meer. Zet van tevoren eventueel de verwarming wat hoger en sluit ramen, deuren en gordijnen om warmte binnen te houden. We doen er alles aan om de tijd dat u geen gas hebt zo kort mogelijk te houden.

Uw aanwezigheid is noodzakelijk
Wilt u ervoor zorgen dat u of iemand anders thuis is tijdens de werkzaamheden? Dit is op de dag dat het gas voor u wordt afgesloten. U wordt hierover nog persoonlijk geïnformeerd door een medewerker van Siers Oldenzaal of Enexis. Eén van onze monteurs moet namelijk de hoofdgaskraan in uw meterkast dichtdraaien voor we met de werkzaamheden kunnen beginnen. En misschien zijn ook andere werkzaamheden in uw meterkast nodig. Bovendien komt de monteur als het werk klaar is langs om de gastoevoer te herstellen. Hij ontlucht als dat nodig is de leiding tussen uw pand en ons netwerk. Ook controleert hij of alles weer werkt en kan hij even meekijken of uw cv bijvoorbeeld weer goed start. Veel ketels moeten na een gasonderbreking gereset worden.

Hoofdgaskraan dichtdraaien
Uw hoofdgaskraan moet tijdens de werkzaamheden zijn dichtgedraaid. Dit is op de dag dat het gas voor u wordt afgesloten. U wordt hierover nog persoonlijk geïnformeerd door een medewerker van Siers Groep Oldenzaal of Enexs. Als wij starten met onze werkzaamheden gaan we eerst bij elk pand langs om er zeker van te zijn dat dit is gebeurd. Bent u op dit tijdstip niet thuis? Draai de hoofdgaskraan dan van tevoren zelf dicht. De hoofdgaskraan zit bij de gasmeter. Het is een gele knop, hendel of draaiwiel. En wilt u een briefje op de voordeur hangen dat u dit hebt gedaan?

gaskraan.png 

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?
Aannemer Siers Groep Oldenzaal voert deze werkzaamheden van Enexis uit. Vanaf januari 2017 kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Mogelijke overlast op straat?
Mogelijk ondervindt u (geluids-)overlast in de straat. Hiervoor vragen wij uw begrip. Na bovengenoemde werkzaamheden zal de civiele aannemer van de gemeente Kampen herstraten.

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?
Zodra de werkzaamheden starten in de Boven Nieuwstraat, kunt u de minicontainer voor GFT, Papier en Plastic aan de Burgwal aanbieden. Het normale afval kan worden aangeboden in de ondergrondse restafvalcontainer. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn maar doen ons uiterste best de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Blijft mijn woning of winkel bereikbaar?
Tijdens de werkzaamheden is er geen verkeer mogelijk en zijn ook parkeerplaatsen niet te gebruiken. Uw auto kunt u in de omgeving parkeren. Alle panden blijven wel te voet en met de fiets aan de hand bereikbaar. Er komen borden om het verkeer om te leiden. Dit wil dus zeggen dat we wellicht de rijrichting omdraaien van een straat of een straat gedeeltelijk afsluiten.

Is mijn woning of winkel bereikbaar voor hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance)?
Waar nog geen sleuf is gegraven kunnen de hulpdiensten komen. De hulpdiensten zijn ingelicht. Aannemer Siers Groep Oldenzaal houdt hen op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

Door de werkzaamheden heb ik te maken met omzetverlies
Enexis streeft naar een betrouwbare energielevering. Daarom voeren wij regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit aan ons net. Vanwege uw en onze veiligheid voeren wij deze werkzaamheden altijd ‘gasloos’ uit. Dit betekent dat er op dat moment geen gas door de leidingen mag stromen. U krijgt hiervan tijdig bericht. Op deze manier kunt u eventueel voorzorgsmaatregelen treffen, om zo schade te voorkomen. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Enexis is daarom niet aansprakelijk voor de ontstane schade. Voor meer informatie over aansprakelijkheid verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden.

Hoe informeren we u?
Uiteraard proberen Enexis en Siers Groep Oldenzaal u zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van de werkzaamheden. Bewoners, omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden zijn uitgenodigd voor een inloopavond over deze werkzaamheden en de gevolgen daarvan. De inloopavond vindt plaats op maandag 9 januari van 19.00 – 20.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis aan de Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD te Kampen.

Meer informatie?
Heeft u toch nog een vraag over de situatie ter plaatse of u wilt iets overleggen? U gaat bijvoorbeeld verhuizen in deze periode, u bent in verwachting of moet bevallen of er zijn andere situaties die u wilt overleggen? Neemt u dan contact op met de heer Hans Hilbrands, uitvoerder van Enexis, telefoon 06 21 55 87 33, email: hans.hilbrands@enexis.nl.
Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met de heer Wout van Pijkeren, engineer van Enexis, telefoon 06 52 52 76 88, email: wout.van.pijkeren@enexis.nl. ​​​​

Wat houden onze werkzaamheden in?
De komende jaren zijn de gasleidingen in de binnenstad van Maastricht toe aan renovatie. In 2016 hervat Enexis deze werkzaamheden in de wijk Kommelkwartier. De werkzaamheden betreffen renovatie van ca. 3 km leidingen in het onderstaande werkgebied.

Wat betekent dit voor u?
De werkzaamheden vinden plaats vanaf begin maart en zijn gereed medio augustus 2016. Om de gasleidingen te kunnen renoveren is het nodig ca. 50 werkputten in de straat/stoep te maken. Het kan zijn dat daardoor een aantal parkeerplaatsen tijdelijk minder goed toegankelijk is. Tevens is de verkeersdoorgang op sommige punten wat minder soepel. Verkeersregelaars worden (daar waar nodig) ingezet voor een vlotte en veilige doorstroom.
Daarnaast worden omwonenden in deze periode 1 dag afgesloten van gas om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Omwonenden worden te zijner tijd nader geïnformeerd door de aannemer.

Belangrijk!
Het is van belang dat u tijdens deze werkzaamheden aanwezig bent om de monteur toegang te verlenen tot uw woning.
Om de werkzaamheden snel en veilig op te leveren, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend op de aangegeven dag aanwezig te zijn. De reden van deze vaste datum is, dat er ook afspraken gemaakt zijn met aanliggende buren voor het verrichten van de werkzaamheden.
Kunt u niet aanwezig zijn op de aangegeven datum en tijd, dan verzoeken wij u om een mogelijkheid te regelen, zodat onze monteur toegang krijgt tot de gasmeter in uw woning.

Waarom doet Enexis dit?
De komende jaren zijn de gasleidingen, die al vanaf 1966 zijn aangelegd in de binnenstad van Maastricht, toe aan renovatie. De renovatie van de gasleidingen is nodig om de binnenstad in de toekomst betrouwbaar en veilig van gas te kunnen blijven voorzien.

Meer informatie?
Aannemer Fa. Van Voskuilen voert in opdracht van Enexis deze werkzaamheden uit. Zij zijn tijdens de uitvoering voor omwonenden het aanspreekpunt. Voor vragen kunt u terecht bij projectleider Coen van Veenendaal op tel. nr. 06 22 98 88 96. U kunt ook een email sturen naar e.van.voskuilen@voskuilen.nl. Tevens wordt u door hen nader geïnformeerd over de concrete activiteiten en wanneer zij toegang nodig hebben tot uw gasmeter.
Heeft u als belangenbehartiger of belanghebbende in het Kommelkwartier behoefte om ons hierover (alvast) vragen te stellen? Dan kunt u contact opnemen met Jo Houtermans, projectleider bij Enexis op, tel. nr. 06 21 88 41 90.

Zien waar de werkzaamheden plaatsvinden, klik Hier​ voor een overzicht.

Wat gaat Enexis doen?
Enexis gaat samen met Brabant Water de gas- en waterleidingen vervangen in Schadewijk te Oss. De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen. De gasaansluitingen in de woning wordt indien nodig ook vervangen, hiervoor krijgen betrokkenen nog apart bericht.

Wij starten met de werkzaamheden in week 2 van 2017. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heijmans i.c.m. firma Timmermans in opdracht van Brabant Water en Enexis.

De werkzaamheden zijn afgestemd met de Gemeente Oss.

Wat merkt u als bewoner?
De graafwerkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en groenstroken. Als aanwonende en weggebruiker zult u enige hinder ondervinden, uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden telkens in één straat plaats, zodat niet de gehele buurt tegelijkertijd overlast ondervindt.

Het betreft de volgende straten:
Berghemseweg, Marius de Langenstraat, Mezenstraat, Vinkenstraat, Lijsterlaan, Roodborststraat, Fazantstraat en Leeuwerikstraat. 

Hoe informeren we u?
Afspraken m.b.t. eventuele gasonderbrekingen ontvangt u ruim vooraf, mondeling of d.m.v. een brief.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst kunt u een bericht sturen naar arjan.van.der.meijden@enexis.nl of frans.hoefnagels@enexis.nl.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
Het gehele project zal naar verwachting in week 48, 2017 gereed zijn.

 
 

Wat gaat Enexis doen?
Enexis gaat het gasnet in het centrum van Roermond vervangen. De bestaande leidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur. We zijn inmiddels gestart met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden door een aannemer in opdracht van Enexis uitgevoerd. De aannemer heeft jarenlange ervaring met gaswerkzaamheden in gemeente Roermond.

Wat merkt u als bewoner?

Nieuwe gasdrukregelaar
Het nieuwe gasleidingnet heeft een hogere gasdruk, daarom is het nodig dat we bij u in huis een gasdrukregelaar plaatsen om de gasdruk te verlagen naar het niveau dat u in huis gebruikt. Hiervoor komt een monteur van Enexis of van onze aannemer bij u langs om deze werkzaamheden uit te voeren. Deze werkzaamheden kondigen wij vooraf aan en vragen u dan ook om thuis te zijn zodat wij bij de meterkast kunnen werken. Vraag de monteurs gerust om een legitimatie, ze zijn verplicht deze bij zich te hebben.
Het kan voorkomen dat de aansluitleiding naar de woning vervangen dient te worden dit wordt bij voorkeur voor het vervangen van de hoofdgasleiding uitgevoerd.

Nieuwe hoofdgasleiding
Op een later tijdstip zullen we bij in de straat starten met de aanleg van een nieuwe hoofdleiding gas. De sleuf voor deze leiding wordt in voetpaden gegraven.
U heeft als bewoner en weggebruiker gedurende de werkzaamheden enige overlast van de graafwerkzaamheden. De aannemer zal telkens na de aanleg van de hoofdleiding de sleuf zo spoedig mogelijk herstellen om zo de overlast tot een minimum te beperken.

Hoe informeren we u?

 • U ontvangt een vooraankondiging van Enexis waarin we melden dat we aan uw gasnet gaan werken.
 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gasonderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Enexis Hans Hermans, op telefoonnummer: 06 46 23 17 49 of Henk Haus van de gemeente Roermond  06 57 55 31 37
Zij zijn te bereiken op werkdagen van 7:30 tot 16:00.

Waar zijn we aan het werk?
Klik hier​ voor de overzichtskaart van het complete werkgebied.

Hieronder kunt u de planning zien wanneer wij in welke stra(a)t(en) aan het werk zijn.

​Straat ​​van tot​​ aa​nnemer​​​
Sint Christoffelstraat 30-12, Kloosterwandstraat 9-12, Joep Nicolasstraat nabij 103 ​week​ 47​​ ​week​ 51 ​IWBL
Wilhelminasingel thv nummer 1 ​week 47 week 48​ BAM
   

Wat gaat Enexis doen?
Enexis en Brabant Water gaan vanaf januari 2017 het gas- en waterleidingnet in een groot deel van Steenbergen Zuid vernieuwen. Indien van toepassing zullen ook aansluitingen worden vervangen. Dit gebeurt veelal vooraf. We starten met de werkzaamheden in week 2. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Baas in opdracht van Enexis en Brabant Water. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Steenbergen.

Fasering Indicatief
Week 2:  Fuksiastraat,
Week 2 t/m 8: Plataanstraat/ Lijsterbesstraat / Esdoornstraat
Week 9 t/m 16: Seringenlaan / Cyclaamstraat / Azaleastraat Daliastraat / Magnoliastraat Anjer straat
Week 17 t/m 22: Lijsterbesstraat / Zilverdenstraat / Acacialaan

Wat merkt u als bewoner?
De sleuf voor deze leidingen wordt in straten en groenstroken gegraven. Uw gas- en water-aansluitleiding wordt overgezet op de nieuwe hoofdleidingen of indien nodig in zijn geheel vervangen. Onze aannemer maakt hiervoor tijdig met u een afspraak om er voor te zorgen dat uw woning altijd bereikbaar blijft.

U kunt werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen en uw oprit kan tijdelijk niet toegankelijk zijn omdat de straat is opengebroken.
Het kan voorkomen dat er tijdelijk geen parkeergelegenheid is voor auto’s, dit kan per straat verschillen. U zult dan uw voertuig elders in de wijk op parkeerplaatsen moeten zetten. Tevens kan het voorkomen dat de bebording i.v.m. eenrichtingsverkeer tijdelijk wordt aangepast.
Wij vragen uw begrip voor de overlast die we veroorzaken. Uiteraard beperken we de overlast zoveel mogelijk.

Hoe informeren we u?
 • U ontvangt een vooraankondiging van Enexis en Brabant Water waarin we melden dat we aan ons gas- en waterleidingnet gaan werken.
 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gas- en/of wateronderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Hiermee houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. Dit wil dus zeggen dat we wellicht de rijrichting omdraaien van een straat of een straat gedeeltelijk afsluiten. De verkeersborden en wegafzettingen behorend bij dit werk worden met de voortgang van het werk “meegenomen”.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De verwachting is dat we begin juni 2017 klaar zijn.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst, kunt contact op te nemen met Joost Pulskens; Joost.pulskens@enexis.nl of met Joren Rombouts; joren.rombouts@brabant water.nl

Wat gaat Enexis doen?
Enexis gaat de gasleiding in de wijk Gasthuisstraat tussen de Ringbaan West, Tongerlose Hoefstraat, Gasthuisring en de Keldermansstraat te Tilburg vervangen. De werkzaamheden worden door de firma BAM uitgevoerd in opdracht van Enexis. De firma BAM heeft jarenlange ervaring met gasleidingwerkzaamheden. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Tilburg.

Wat merkt u als bewoner?
Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, is het mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk wordt onderbroken. De eventuele onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07:30 en 17:00 uur. Enexis of BAM informeert u vooraf via een brief. In sommige gevallen moeten wij ook bij u in huis aan de leiding werken, ook dan maken wij op tijd een afspraak.

Mogelijke overlast op straat?
U kunt werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Dit gaat misschien gepaard met (geluids)overlast. Wanneer er in uw straat gewerkt wordt, kan het voorkomen dat uw oprit (of garagebox) tijdelijk niet toegankelijk is omdat de straat is opengebroken. Misschien moet u uw auto ook tijdelijk ergens anders parkeren. Verder kan het zijn dat u uw afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden, omdat de vuilniswagen niet in uw straat kan komen. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en doen ons best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Hoe informeren we u?

 • U ontvangt een vooraankondiging waarin we melden dat we aan uw gasleidingnet gaan werken.
 • U ontvangt een schriftelijke aankondiging van onze aannemer wanneer u een eventuele gasonderbreking kunt verwachten.
 • Over de verkeerssituatie informeren we u door middel van verkeersborden langs de weg. Hiermee houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. Dit wil dus zeggen dat we wellicht de rijrichting omdraaien van een straat of een straat gedeeltelijk afsluiten. De verkeersborden en wegafzettingen behorend bij dit werk worden met de voortgang van het werk worden “meegenomen”.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst, kunt contact op te nemen met Frank van Loon op 06-50630546 (tussen Ringbaan-west en Vredeman de Vriessstraat), met Frank Kieboom op 06-29037906 (tussen Vredeman de Vriesstraat en de Gasthuisring).

Hoe lang duren de werkzaamheden?
We zijn gestart met de werkzaamheden in mei 2016.
We schatten in dat het gehele werk in de wijk tot en met het eind van 2016 zal duren.

Wat gaat Enexis doen?
Enexis gaat samen met Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) de gas- en waterleidingen vervangen in Wessem. De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen. 
Wij starten met de werkzaamheden op 11 januari in de Maasstraat die worden uitgevoerd door Infra- en wegenbouw Limburg B.V. in opdracht van Enexis en WML.

De werkzaamheden zij afgestemd met de Gemeente Maasgouw.

Wat merkt u als bewoner?
De graafwerkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en groenstroken. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken maken we gebruik van een grondzuiger.

Als aanwonende en weggebruiker zult u enige hinder ondervinden, uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden telkens in één straat plaats, zodat niet de gehele buurt tegelijkertijd overlast ondervindt.

Het kan zijn dat u uw auto op een andere plaats moet parkeren, wij treffen verkeersmaatregelen die mogelijke alternatieven of omleidingsroutes aangeven.

Het betreft de volgende straten:
Wallenstraat, De Kemp, Polstraat, Markt, Marktstraat, Maasstraat, Grachtstraat, van Horneplein, Polstraat.

Hoe informeren we u?
Afspraken m.b.t. eventuele gas- en/of wateronderbrekingen ontvangt u ruim vooraf, mondeling of d.m.v. een brief van de aannemer.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met uitvoerder van onze aannemer, de heer Joost van Stratum, tel +31 (6) 62 279 3819 op werkdagen tussen 07.30uur en 16.00 uur.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
Het gehele project zal naar verwachting begin augustus 2017 gereed zijn.

​​​

Vervangen van gasleidingen

Vervangen van gasleidingen

Was deze pagina nuttig?

Ja Nee