Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan hoeft u Enexis Netbeheer daar niet van op de hoogte te stellen. U geeft uw verhuizing door aan energieleverancier. Uw energieleverancier geeft uw nieuwe adres vervolgens aan ons door.

U meldt uw verhuizing bij uw huidige energieleverancier. Het energiecontract dat u hebt afgesloten, verhuist namelijk met u mee als u dat wilt. U kunt ook uw energiecontract bij uw huidige energieleverancier beëindigen en voor uw nieuwe woning een nieuw energiecontract afsluiten bij een andere leverancier naar keuze. Gaat u voor het eerst zelf voor energie betalen? Dan meldt u zich aan bij een energieleverancier van uw keuze. 

Uw huidige en/of nieuwe energieleverancier brengt Enexis Netbeheer op de hoogte van uw verhuizing.

Meterstanden doorgeven

Ook meterstanden hoeft u bij een verhuizing niet door te geven aan Enexis Netbeheer. Uw energieleverancier heeft ze wel nodig. Deze is verantwoordelijk voor het verzamelen, controleren en vaststellen van uw meterstanden. 

  • Hangt er geen slimme meter in uw meterkast? Geef de meterstanden van zowel het oude als het nieuwe adres dan door aan uw energieleverancier.
  • Hebt u een slimme meter thuis (ingesteld op de standaardinstelling)? Dan hoeft u uw meterstanden niet door te geven aan uw energieleverancier. De meterstanden worden automatisch naar uw energieleverancier verstuurd.
  • Gebruikt u de slimme meter in combinatie met een energieverbruiksmanager? En hebt u de aanbieder ervan toestemming gegeven om uw meterstanden op te vragen? Dan moet u uw verhuizing wel zelf doorgeven bij de aanbieder van de energieverbruiksmanager.

Regel uw verhuizing op tijd en voorkom afsluiting

Er is tijd nodig om uw verhuizing te verwerken. Zorg er daarom voor dat u uw energieleverancier tijdig op de hoogte brengt van de verhuisdatum. Als u op het moment van sleuteloverdracht geen geldig energiecontract hebt geregeld, loopt u het risico dat u wordt afgesloten en daardoor tijdelijk geen elektriciteit en gas hebt. Bovendien is het mogelijk dat uw energieleverancier uitgaat van een onjuiste beginstand waardoor u teveel energie gaat betalen. Informeer bij uw energieleverancier welke termijn deze hanteert.

Verbruik zonder contract

Woont u al in uw nieuwe woning maar hebt u (nog) geen contract is afgesloten met een energieleverancier? Totdat de aansluiting wordt afgesloten kunt u wél gas en elektriciteit afnemen. Wij brengen deze energie achteraf in rekening. U wordt hierover per brief door ons geïnformeerd. Lees meer hierover op onze pagina verbruik zonder contract.

Een nieuwe woning? Alle informatie vindt u in deze animatie

 Een nieuwe woning? Alle informatie vindt u in deze animatie