Opnieuw melding van fraudeurs

Geplaatst: 2​3-02-​2017
We hebben helaas opnieuw meldingen gekregen dat fraudeurs zich voordoen als monteur van Enexis. Dit keer in Geleen.  Enexis vraagt u hier alert op te zijn. Als deze situatie zich bij u voordoet of als u het niet vertrouwt, laat de monteur dan niet binnen en waarschuw de politie. 

Hoe herkent u de fraudeurs?

De ‘nep-monteurs' dragen geen officiële kleding van Enexis, rijden niet in een bedrijfsbus en kunnen zich niet legitimeren met een bedrijfspas. Ze vragen toegang tot de meterkast om een inspectie te doen. Het kan gaan om een algemene inspectie of een inspectie voorafgaande aan een meterwissel. De monteurs komen veelal in de namiddag en vroege avond aan de deur.

Om welk gebied gaat het?

De meldingen van nu komen uit Geleen. Eind januari heeft Enexis meldingen ontvangen van klanten in de omgeving Roosendaal, Zundert, Achtmaal en Rijsbergen. We sluiten het niet uit dat oplichters ook  in andere plaatsen langs de deuren gaan .

Zo herkent u ons eigen personeel 

Monteurs van Enexis:

  • moeten zich altijd kunnen legitimeren met een bedrijfspas. ​ Geen legitimatie? Laat de monteur dan niet binnen. 
  • dragen altijd herkenbare kleding met logo’s van Enexis.
  • rijden altijd in een herkenbare bedrijfsbus met logo’s van Enexis.
Onze monteurs komen in de regel niet na 16.30 bij u aan de deur (meteropnemers tot 20.00). De uitzondering hierop is een storings-situatie. U kunt onze monteurs dan altijd herkennen aan de  hierboven genoemde beschrijving.​ ​​