Fraudeurs doen zich voor als Enexis-monteur

Geplaatst: 31-01-​2017
In West-Brabant doen fraudeurs zich voor als monteur van Enexis of Baas bv. Enexis vraagt u hier alert op te zijn. Als deze situatie zich bij u voordoet of als u het niet vertrouwt, laat de monteur dan niet binnen.  En neem contact met ons op of waarschuw de politie. 

Hoe herkent u de fraudeurs?

De ‘nep-monteurs' dragen geen officiële kleding van Enexis of Baas bv, rijden niet in een bedrijfsbus en kunnen zich niet legitimeren met een bedrijfspas. Ze vragen toegang tot de meterkast om een inspectie te doen. Het kan gaan om een algemene inspectie of een inspectie voorafgaande aan een meterwissel. De monteurs komen veelal in de namiddag en vroege avond aan de deur.

Om welk gebied gaat het?

 Tot nu toe hebben we meldingen ontvangen van klanten in de omgeving Roosendaal, Zundert, Achtmaal en Rijsbergen. Enexis sluit het niet uit dat de oplichters ook  in andere plaatsen in West-Brabant langs de deuren gaan .

Zo herkent u ons eigen personeel 

Monteurs van Enexis  of monteurs van Baas:​
  • dragen altijd herkenbare kleding met logo’s van Enexis of Baas.
  • rijden altijd in een herkenbare bedrijfsbus met logo’s van Enexis of Baas. 
  • moeten zich altijd kunnen legitimeren met een bedrijfspas. 

Onze monteurs komen in de regel niet na 16.30 bij u aan de deur (meteropnemers tot 20.00). De uitzondering hierop is een storings-situatie. U kunt onze monteurs dan altijd herkennen aan de hierboven genoemde beschrijving.​ ​​