Endinet volledig geïntegreerd in Enexis

Geplaatst: 02-0​1-2017

Per 1 januari 2017 is Enexis B.V. de netbeheerder voor gas en elektriciteit in geheel Zuidoost-Brabant en de regio Eindhoven. Endinet B.V. is vanaf nu volledig geïntegreerd in Enexis B.V. en bestaat daarmee niet meer. 
Waarom deze integratie?
Endinet is sinds 1 januari 2016 eigendom van Enexis. Dit is een gevolg van de ruil van regionale energienetwerken tussen Enexis en Alliander. De integratie van Endinet biedt eenduidigheid voor klanten. Door zowel de elektriciteits- als de gasnetten bij Enexis B.V. onder te brengen, krijgen klanten nu één netbeheerder en is een efficiëntere werkwijze mogelijk. Bovendien past de integratie binnen het beleid van de overheid om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren. 

Enexis-organisatie per 1 januari 2017
Met de integratie van Endinet in Enexis ontstaat in het oosten van Brabant een nieuwe indeling van het verzorgingsgebied van Enexis. Per 1 januari 2017 kennen we daar twee vestigingen:
  • INFRA vestiging Brabant-Noordoost (Reitscheweg 31, 5232 BX ’s-Hertogenbosch); vestigingsmanager: Bas Wehman
  • INFRA vestiging Brabant-Zuidoost (gehuisvest in het voormalige Endinet-kantoor: Wekkerstraat 25, 5652 Eindhoven); vestigingsmanager: Ton Schuurmans​