monteur met slimme meter

Meters

Andere meter aanvragen

Wilt u een andere meter aanvragen? Bijvoorbeeld omdat u een slimme meter wilt of een dubbeltarief-meter? Is sommige gevallen is het niet nodig om een nieuwe meter aan te vragen. Doorloop het stappenplan en lees óf u een andere meter nodig en hoe u hem aanvraagt.

Andere meter aanvragen

 

Meterstanden en verbruik

Wilt u uw meterstanden doorgeven of hebt u vragen over uw verbruik? Neem dan contact op met uw energieleverancier.

Meterstanden en verbruik 

 

Problemen met de meter

Het komt zelden voor dat een gas- of elektriciteitsmeter kapot gaat. Vaak kunt u problemen met of aan uw meter zelf oplossen. Toch kan het voorkomen dat  bijvoorbeeld  het display het niet meer doet, een stand niet (meer) oploopt of de energie die u teruglevert niet (juist) gemeten wordt.  Hier vindt u deze en andere problemen aan uw meter en hoe u ze op kunt lossen. 

Problemen met de meter

 

Veilige energiemeters

Onze meters moeten voldoen aan strenge eisen: ze moeten veilig zijn en goed meten. Daarom wordt een meter van Enexis Netbeheer uitgebreid getest voordat deze een meterkast in ‘mag’.

Veilige energiemeters

 

Is uw meter geschikt voor teruglevering

Als u zonnepanelen hebt laten plaatsen, kunt u energie opwekken. Gebruikt u niet alle opgewekte energie zelf? Dan kunt u de rest terugleveren aan het energienet. Maar is uw meter wel geschikt om energie terug te leveren of hebt u daarvoor een slimme meter nodig?

Lees verder