Bouwaansluiting

Als u een bouwproject start, bijvoorbeeld als u een nieuwe woning gaat bouwen, hebt u elektriciteit nodig. U vraagt daarvoor een bouwaansluiting aan. Zodra het bouwproject is afgerond, kunt u de bouwaansluiting laten omzetten in een huisaansluiting of laten verwijderen. Hoe regelt u dat? 

Bouwaansluiting nodig?

Als u een bouwaansluiting aanvraagt, moet u weten wat de capaciteit van de bouwaansluiting moet zijn. De aannemer of een installateur kan u adviseren als u zelf niet weet hoe zwaar de bouwaansluiting moet worden.

Een bouwaansluiting vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Vul het aanvraagformulier in en kies voor ‘bouw’ onder ‘specificeer uw keuze’.

Tarieven nieuwe bouwaansluiting

De kosten voor een nieuwe aansluiting vindt u op de pagina kosten werkzaamheden. De tarieven van een nieuwe bouwaansluiting zijn gelijk aan de tarieven van een nieuwe huisaansluiting.

Na het aanleggen van de bouwaansluiting betaalt u maandelijkse netwerkkosten. Hoe hoger de capaciteit van uw aansluiting, hoe hoger de kosten zijn. De maandelijkse netwerktarieven betaalt u via uw energieleverancier. Wilt u precies weten waarvoor u betaalt? Dit staat op de pagina uitleg tariefopbouw netwerkkosten.

Meer weten?

Meer informatie over de doorlooptijden en wat u nodig hebt voor uw aanvraag vindt u bij aansluiting aanvragen.

Met deze optie kunt u uw huisaansluiting om laten zetten in een bouwaansluiting. We verplaatsen in dat geval uw huisaansluiting naar de bouwkast. In veel gevallen moet de capaciteit van de bouwaansluiting zwaarder zijn dan de capaciteit van de huidige huisaansluiting. Vraag dan meteen een capaciteitswijziging aan.

Een verplaatsing van een huisaansluiting naar een bouwkast vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Vul het aanvraagformulier in en kies:

  • bij 'gewenste dienst' voor: wijzigen aansluiting;
  • bij 'specificeer uw keuze' voor: ‘verplaatsing’ of ‘verplaatsing en capaciteitswijziging’;
  • bij ‘wat houdt de verplaatsing in’ voor: 'van bestaande meterkast naar bouwkast'.

Tarieven verplaatsen aansluiting

De kosten voor het verplaatsen van de aansluiting vindt u op de pagina kosten werkzaamheden. De tarieven voor bouwaansluiting zijn gelijk aan de tarieven voor huisaansluiting.

Na het aanleggen van de bouwaansluiting betaalt u maandelijkse netwerkkosten. Hebt u ook de capaciteitswijziging aangevraagd? Dat is het mogelijk dat de kosten hoger zijn. De maandelijkse netwerktarieven betaalt u via uw energieleverancier. Wilt u precies weten waarvoor u betaalt? Dit staat op de pagina uitleg tariefopbouw netwerkkosten

Meer weten?

Meer informatie over de doorlooptijden en wat u nodig hebt voor uw aanvraag vindt u bij aansluiting wijzigen of verplaatsen.

Bouwaansluiting niet meer nodig?

Als u na afronding van het bouwproject geen aansluiting meer nodig hebt, dan kunt u de bouwaansluiting laten verwijderen.

Het verwijderen van een aansluiting regelt via mijnaansluiting.nl. Vul hier het aanvraagformulier in. U kiest voor verwijderen aansluiting.

Tarieven verwijderen bouwaansluiting

De kosten voor verwijderen van uw bouwaansluiting vindt u op de pagina kosten werkzaamheden. De tarieven voor het verwijderen van een bouwaansluiting zijn gelijk aan de tarieven voor het verwijderen van een huisaansluiting

Meer weten?

Meer informatie over de doorlooptijden en wat u nodig hebt voor uw aanvraag vindt u bij Aansluiting verwijderen.

Met deze optie kunt u uw bouwaansluiting om laten zetten in een (definitieve) huisaansluiting. We verplaatsen in dat geval de bouwaansluiting naar uw meterkast. In veel gevallen is de capaciteit van de bouwaansluiting te zwaar voor de huisaansluiting. Vraag dan meteen een capaciteitswijziging aan.

Een verplaatsing van een bouwaansluiting naar de meterkast vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Na uw registratie vult u het aanvraagformulier in en kies:

  • bij 'gewenste dienst' voor: wijzigen aansluiting;
  • bij 'specificeer uw keuze' voor: ‘verplaatsing’ of ‘verplaatsing en capaciteitswijziging’;
  • bij ‘wat houdt de verplaatsing in’ voor: 'van bouwkast naar nieuwe definitieve meterkast'.

Tarieven verplaatsen aansluiting

De kosten voor het verplaatsen van de aansluiting vindt u op de pagina kosten werkzaamheden. De tarieven voor bouwaansluiting zijn gelijk aan de tarieven voor huisaansluiting.

Na het aanleggen van de bouwaansluiting betaalt u maandelijkse netwerkkosten. Hebt u ook de capaciteitswijziging aangevraagd? Dat is het mogelijk dat de kosten hoger zijn. De maandelijkse netwerktarieven betaalt u via uw energieleverancier. Wilt u precies weten waarvoor u betaalt? Dit staat op de pagina uitleg tariefopbouw netwerkkosten.

Meer weten?

Meer informatie over de doorlooptijden en wat u nodig hebt voor uw aanvraag vindt u bij Aansluiting wijzigen of verplaatsen.