Aansluiting met extra meetpunten

Als u meerdere elektriciteitsmeters op een aansluiting wilt hebben, kunt u (een aansluiting met) extra meetpunten aanvragen. Voor het hoofd-meetpunt en elk extra meetpunt (secundair allocatiepunt) sluit u een apart contract af met een energieleverancier.

Natuurlijk moet de capaciteit van de aansluiting wel passen bij het gebruik. En goed om te weten: niet elke aansluiting is hiervoor geschikt. U hebt bijvoorbeeld ruimte nodig voor het plaatsen van alle meetapparatuur. 

Voorbeeldsituaties 

In enkele situaties kan een aansluiting met een extra meetpunt handig zijn: 

  • U huurt bijvoorbeeld een dak waar u zonnepanelen op legt. U kunt dan een energiecontract afsluiten met een leverancier naar keuze en bent niet gebonden aan de energieleverancier van de eigenaar van het pand; 
  • Uw bedrijf gaat een terrein of pand delen met een ander bedrijf. Het kan voordeliger zijn om 1 energieaansluiting te delen dan om een tweede aansluiting te laten aanleggen; 
  • Op uw grond komt een laadpaal te staan van iemand anders. 

Eenmalige en maandelijkse kosten

Voor de aanleg van een extra meetpunt zijn werkzaamheden nodig waar u eenmalig een bedrag voor betaalt. Daarnaast betaalt u maandelijks kosten voor de huur van de extra meter. Wilt u weten welke kosten Enexis Netbeheer hiervoor in rekening brengt? Dat staat in onze tariefbladen (tarieven aansluiting met extra meetpunten). Als u hier nog vragen over hebt, kunt u onze Klantenservice bellen op 088 857 70 00.

1 verantwoordelijke per aansluiting

Per aansluiting is 1 gebruiker verantwoordelijk: degene die een contract heeft met de netbeheerder voor het hoofd-meetpunt. Deze persoon: 

  • beslist over het plaatsen of verwijderen van extra meetpunten; 
  • betaalt alle maandelijkse kosten aan de netbeheerder, óók die voor de extra meetpunten; 
  • is juridisch en financieel verantwoordelijk voor de complete aansluiting. 

Vragen over de mogelijkheden? 

Meer informatie over een aansluiting met een extra meetpunt vindt u op mijnaansluiting.nl.

Aanvragen 

Op mijnaansluiting.nl kunt u ook terecht voor het aanvragen van een nieuwe aansluiting met extra meetpunten of het wijzigen van uw huidige aansluiting.