Kosten teruglevering elektriciteit

Wilt u energie gaan terugleveren? Als u een nieuwe of een andere aansluiting nodig hebt, betaalt u ons eenmalig voor onze werkzaamheden. Daarnaast betaalt u maandelijkse netwerkkosten voor het gebruik van een elektriciteitsaansluiting.

Eenmalige kosten werkzaamheden netbeheerder

 • Nieuwe aansluiting
  Hebt u een nieuwe grootverbruikaansluiting (vanaf 3 x 80 ampère) nodig voor uw plannen? Als u in ons aanvraagformulier de gegevens over uw gewenste aansluiting invult, krijgt u direct een prijsopgave voor onze werkzaamheden. U kunt vervolgens meteen een offerte aanvragen voor de werkzaamheden, maar dat hoeft niet.
 • Wijziging aansluiting
  Als u uw huidige grootverbruikaansluiting moet laten aanpassen, vraagt u ons via een formulier om een offerte. Wilt u een extra meetpunt (allocatiepunt) hebben? Dan vraagt u een offerte aan via dit formulier.
  Het is niet mogelijk om vooraf een prijsopgave te geven voor wijzigingen. Dit omdat het offertebedrag afhangt van verschillende factoren, onder andere van de capaciteit van uw huidige aansluiting en van de capaciteit die u nodig hebt. Bovendien bekijken wij of het wijzigen van uw huidige aansluiting voordeliger is dan de combinatie ‘huidige aansluiting verwijderen + nieuwe aansluiting aanleggen’. Is dat laatste het geval, dan krijgt u daarvoor een offerte.

Maandelijkse kosten netbeheerder

De maandelijkse kosten die u aan ons betaalt voor uw grootverbruikaansluiting bestaan uit:

 • Vergoeding voor de aansluiting, ook wel vastrecht aansluitdienst of periodieke aansluitvergoeding genoemd.
 • Vastrecht transportdienst
 • U betaalt geen variabele transportkosten (gecontracteerd transportvermogen, maximaal afgenomen vermogen, getransporteerde kWh’s). Als deze 3 variabele vergoedingen op uw factuur staan, zijn ze alleen gebaseerd op de energie die u hebt afgenomen.

Hoogte van de maandelijkse kosten

 • Als u een nieuwe grootverbruikaansluiting aanvraagt, ziet u in het aanvraagformulier al wat u maandelijks gaat betalen.
 • Alle tarieven staan in ons tarievenoverzicht.

Meer informatie 

 

Veelgestelde vragen

Als u wilt gaan terugleveren hebt u te maken met verschillende partijen. Op onze website vindt u wat u bij wie moet regelen.

Meer informatie

Als u energie wil terugleveren, hebt u daar toestemming voor nodig. Wij controleren of uw aansluiting en ons energienet geschikt is voor uw teruglevering.

Lees verder

U vraagt een nieuwe grootzakelijke aansluiting voor teurgleveren aan via de servicemodule.

Lees meer

In de meeste gevallen kunt u op uw bestaande aansluiting energie terugleveren. In sommige gevallen moet uw aansluiting wel aangepast worden. En u hebt toestemming nodig om terug te mogen leveren.

Lees verder

Hebt u een kleinverbruikaansluiting en wilt u energie terug gaan leveren?

 • Zorg dat uw installatie voldoet aan de eisen.
 • Controleer of de meter in uw meterkast teruglevering kan registreren. Is dat niet het geval? Dan krijgt u na het aanmelden van uw zonnepanelen of andere opwekinstallatie automatisch bericht van ons. Wij komen uw meter dan vervangen door een slimme meter. Meer informatie hierover leest u op het consumentendeel van onze website en op zelfenergieproduceren.nl.
 • Voor kleinverbruikaansluitingen gelden geen beperkingen voor teruglevering. U krijgt dus altijd toestemming om terug te leveren als u aan bovenstaande eisen voldoet.