Cookiebeleid

Enexis Groep (Enexis Holding N.V.) - en de aan haar gelieerde bedrijven (hierna te noemen Enexis) maken gebruik van functionele en analytische cookies om het gebruikersgemak van deze website te vergroten. De analytische cookies registreren geen persoonsgegevens. De cookies worden niet gebruikt om persoonlijke gegevens of wachtwoorden af te lezen. Zij kunnen ook geen virussen plaatsen op uw computer.

In de onderstaande 'Vraag & Antwoord' informeren wij u over het gebruik van cookies op onze websites.

Vraag & Antwoord

Cookies zijn kleine bestanden die op het door u gebruikte apparaat worden opgeslagen op het moment dat u de pagina's op onze website bezoekt. Dit kan bijvoorbeeld op een computer, een smartphone of tablet zijn. De informatie die wordt verzameld door een cookie wordt verstuurd naar de server van Enexis en die van derde partijen. Hierdoor kunnen gegevens uitgewisseld worden.

Het cookiebeleid van Enexis is van toepassing op de onderstaande websites:

  • Enexis Holding N.V.
  • Enexis Netbeheer B.V.
  • Enexis Personeel B.V.

Op de bovengenoemde websites worden via de volgende functionaliteiten cookies gebruikt:

  • Google Analytics cookies
  • Google Maps cookies
  • YouTube cookies
  • Hotjar cookies

Deze cookies worden niet door Enexis zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen waarvan Enexis functionaliteiten op de websites aanbiedt. Het betreft de volgende partijen:

  • Google: Google Analytics cookies, Google Maps cookies, Youtube cookies
  • Hotjar: Hotjar cookies

Voor meer informatie over deze partijen en hun privacybeleid, zie ook de vraag 'Welke gegevens worden er door de cookies ogeslagen?'.

De functionaliteiten en cookies van deze derde partijen worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Google: Via onze websites worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Google Analytics-, Google Maps-, YouTube-diensten. Wij gebruiken deze diensten om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken en om regionale informatie weer te geven, zodat u via de website bijvoorbeeld uw eigen routebeschrijving naar kantoren van Enexis Netbeheer kan bepalen. De cookies worden ook gebruikt om Youtube video’s te tonen en om u advertenties van Enexis Netbeheer te kunnen laten zien op pagina’s van derde partijen.

  • Hotjar: Via onze websites worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Hotjar. Wij gebruiken deze diensten om inzicht te krijgen over het surfgedrag op onze websites. Op basis van deze informatie kunnen wij zien hoe gebruikers onze website gebruiken.

Zoals aangegeven worden deze cookies door de betreffende derde partijen geplaatst en niet door Enexis zelf. Enexis heeft geen invloed op welke gegevens door deze derde partijen worden verzameld, en waarvoor deze gegevens worden gebruikt. Om u toch zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk te informeren, sommen wij hieronder de verschillende cookies en gebruikte gegevens op. Voor een volledig overzicht van wat de betreffende derde partijen doen met de betreffende cookies en daarbij verkregen gegevens, verwijzen wij u naar het privacy beleid van de betreffende partijen.

  • Google Analytics: Deze cookies verzamelen bijvoorbeeld hoe vaak een webpagina is bekeken, informatie van uw browser en datum en tijdstip. Lees het privacybeleid van Google Analytics (Google).
  • Google Maps: Deze cookies verzamelen analytische gegevens, informatie over de browser, datum en tijd, demografische gegevens, hardware/software type, interactiegegevens, hoe vaak een pagina bekeken is en de zoekhistorie. Lees het privacybeleid van Google Maps (Google).
  • YouTube: Deze cookies verzamelen gegevens om onder andere de statistieken en configuraties van de video’s te meten en om fraude te voorkomen. Lees het privacybeleid van YouTube (Google).
  • Hotjar: Deze cookies verzamelen gegevens over welke informatie op onze websites interessant gevonden wordt door onze bezoekers. Lees de privacyverklaring van Hotjar (Hotjar) https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

U hebt het recht om te vragen om inzage in uw persoonsgegevens. Ook hebt u het recht om te vragen om een correctie of verwijdering van deze persoonsgegevens. Om misbruik te voorkomen vragen wij u om u adequaat te identificeren. Bij het verzoek om inzage dient u een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. U vindt deze terug in de instellingen van uw browser (zoals Internet Explorer, Safari, Google Chrome, Firefox).

Stel ons uw vraag over ons privacybeleid en/of cookiebeleid of over inzage, wijzigingen of verwijdering van uw persoonsgegevens aan: klantenservice@enexis.nl.

Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Telecommunicatiewet is geen toestemming vereist van de gebruiker om functionele en analytische cookies (waarbij geen persoonsgegevens worden verwerkt) te plaatsen.

Mocht u toch bovenstaande cookies willen verwijderen, dan dient u dat zelf te doen in uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies vindt u met behulp van de Help-functie van uw browser. Door cookies uit te zetten of te verwijderen wordt het gebruik van sommige functionaliteiten van de websites vertraagd of onmogelijk maakt. Voor meer informatie over uw browser kijkt u op de volgende websites:

Meer informatie over cookies en privacy vindt u op:

Het cookiebeleid van Enexis is niet van toepassing op externe websites van derden die door middel van links met de websites van Enexis zijn verbonden. Enexis kan niet garanderen dat deze derden partijen op een betrouwbare of zorgvuldige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan de privacyverklaring van externe websites te lezen alvorens van die websites gebruik te maken.

Enexis behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het cookiebeleid. Wij raden u aan om dit beleid regelmatig te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. Mocht Enexis een wezenlijke wijziging doorvoeren in haar cookiebeleid, dan vragen wij u om toestemming voor het gebruik van de betreffende cookies (tenzij deze cookies onder de uitzonderingen van de cookiewet vallen).

Vragen op opmerkingen?Stel ons uw vraag over ons privacybeleid en/of cookiebeleid of over inzage, wijzigingen of verwijdering van uw persoonsgegevens aan: klantenservice@enexis.nl

Was dit antwoord nuttig?